L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Vårens første tildelinger fra Midtnorsk Filmsenter

01.04.202013:25 Admin

Ni trønderske film- og spillprosjekt får til sammen nesten 2,8 millioner i støtte i årets første tildelingsrunde ved Midtnorsk Filmsenter.

To dokumentarfilmer og tre kortfilmer får produksjonsstøtte, mens tre dokumentarprosjekt får støtte til utvikling. For aller første gang får også et spillprosjekt støtte til utvikling etter at filmsenteret i år åpnet for spillsøknader. For første gang gis det også produksjonsstøtte til et VR-prosjekt. Blant filmselskapene som mottar støtte er det én nykommer i bunken, selskapet Camerat fra Steinkjer. 

Kvinneandelen i nøkkelposisjoner i de prosjektene som ble tildelt støtte er på 46%.

Filmkonsulent hos Midtnorsk Filmsenter er KriStine Ann Skaret. Henriette Myrlund har vært konsulent for spill i denne runden.

- Dette har vært en utfordrende runde, med mange sterke søknader. Betegnende for runden er at prosjekter som tidligere har mottatt utviklingsstøtte, kommer tilbake med godt gjennomarbeidede produksjonssøknader, sier filmkonsulent ved Midtnorsk Filmsenter KriStine Ann Skaret. Hun er begeistret over det kunstneriske nivået på både kort- og dokumentarprosjektene i denne runden.

-Jeg er imponert over regissører som har utnyttet utviklingsstøtte til å tydeliggjøre både form og metode og finne fram til sine originale uttrykk. Det er også stort mangfold i disse tildelingene, med både regionale, nasjonale og internasjonale prosjekt fra både nykommere og etablerte aktører, sier hun. 

Skaret gleder seg også over det høye ambisjonsnivået på produksjonssiden, der solide visningsavtaler er på plass i flere av dokumentarprosjektene.

Til søknadsfristen 15. februar kom det inn 31 prosjektsøknader som til sammen søkte om 9 millioner kroner. 

Neste søknadsfrist er 30. april, les mer om neste søknadsrunde på denne siden.

ProduksjonstilskuddFremmed Blod (dokumentar)

Produsent: TMM Produksjon AS ved Bjørn Tore Hallem

Totalbudsjett: 1 926 500 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 350 000 NOK

Manus og regi: Marte Hallem

 «Fremmed blod» er personlig reise på vegne av et glemt folk med omkring 700 000 etterkommere i Norge. Skogfinnenes kamp for overlevelse og plass i norsk og svensk offentlighet har vært hard og innholdsrik fra 1500-tallet og fram til i dag. Vi følger dokumentaristen Marte Hallem sin ferd bakover i egne skogfinske rekker, og ser henne få økende innsikt i det skogfinske.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Denne filmen vil belyse interessante og relevante problemstillinger som handler om hvordan vi forholder oss til det vi opplever som fremmed, og den kunnskapen reisende kulturer bringer med seg.»

 

Hallelujah (dokumentar)

Produsent: UpNorth Film AS ved Christian Aune Falch

Totalbudsjett: 10 053 788 NOK 

Innvilget produksjonstilskudd: 450 000 NOK

Manus og regi: Tonje Hessen Schei

 «Hallelujah» er en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme. 

Utdrag fra konsulentens vurdering: ««Hallelujah» vil bli en film som i bibelske dimensjoner avslører interessefellesskapet mellom religiøse, politiske og økonomiske krefter. En ekstremt modig film som vil vekke stor oppsikt både ute og hjemme.»


Losing Nobody (kort fiksjon)

Produsent: Tagline AS ved Ida Eldøen

Totalbudsjett: 1 450 000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 405 000 NOK

Manus og regi: Denise Hauser

Elise får livet snudd opp ned når hun konfronteres med gjentatte spontanaborter og hun innser at hun kanskje ikke får det livet hun hadde planlagt.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Jeg tror dette vil bli poetisk, vakker, og sorgfull historie som beveger seg mellom den brutale, men likevel hverdagslige virkeligheten, sorgen over det tapte og drømmen om det som kanskje kan bli.»


The 9 Daughters of Ran (kort fiksjon/VR)

Produsent: NORN Studio AS ved Lina Reinsbakken

Totalbudsjett: 3 986 126 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 450 000 NOK

Manus og regi: Lina Reinsbakken

 «The 9 Daughters of RAN» er første kapittel i en VR-eventyrserie som i sin helhet skal forklare unge fra 12 år hvordan hjernen fungerer. I denne filmen skildres konflikten i den interne fantasiverden, og publikum inviteres med til hjernens indre for å hjelpe heltinnen Gullveig på hennes eventyr, hvor hun må overvinne frykt og redde Fantasien.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Det visuelle universet, narrativ og dramaturgi er imponerende. Dette er et prosjekt med store ambisjoner som er solid forankret, både kunstnerisk, teknisk, og produksjonsmessig - i samarbeid med store internasjonale aktører.»

Vår tid er forbi (kort fiksjon)

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Totalbudsjett: 995 260 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 500 000 NOK

Manus og regi: Vegard Dahle

Robin er alene om å oppleve at verden står i brann. Hun oppsøker en gruppe likesinnede som forhåpentligvis deler hennes oppfatning.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Dette prosjektet har vært igjennom en utvikling som styrker det visuelle universet og filmspråket. Jeg tror dette vil bli en sterk, kompleks, original og høyst relevant filmopplevelse.» UtviklingstilskuddBanebryterne (dokumentar)

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Totalbudsjett: 1 967 100 NOK 

Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK

Regi: Emma Jøsok og Finn Walther

Drømmen om å spille på Rosenborg kan nå bli en realitet for alle trønderske jenter som spiller fotball. Denne web-serien følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Banebryterne er en film om Rosenborgs første kvinnelag – et stort vendepunkt for kvinnefotballen og en vesentlig samfunnsendring.»

 

Bunadsgeriljaen (dokumentar)

Produsent: Fenris Film AS ved Tore Buvarp og Herstory AS ved Mari Nilsen Neira

Totalbudsjett: 1 315 872 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK

Manus og regi: Helen Komini Knudsen

Anja Cecilie Solvik leder moderne kystkvinners kamp for fødetilbud gjennom organisasjonen «Bunadsgeriljaen», som startet våren 2019 og teller allerede over 100.000 medlemmer. Hvem er kvinnene bak Bunadsgeriljaen? Hvorfor engasjerer dette temaet så mange, og er det fortsatt nødvendig å kjempe for fødetilbud og demokrati i ett av verdens rikeste og mest likestilte land?

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Bunadsgeriljaen» er en fortelling om et enkelt menneske som taler makta midt imot og går i bresjen for en stor folkelig kampanje mot nedleggelse av lokalsykehusene.»

 

Dagslys (dokumentar)

Produsent: Camerat AS ved Espen Nilsen Holtan

Totalbudsjett: 150 060 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 120 000 NOK

Regi: Magnus Lillemark

Historien om gruvesamfunnet Malm er preget av stolthet, men den er også preget av klasseskille og interne konflikter i bygda. Gjennom teaterstykket “Eplene i Messehagen” er det mange som gjenopplever fortiden sin. Hvordan er det å gjenoppleve og gjenskape fortiden, på godt og vondt, gjennom stykket?

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Prosjektet er regionalt forankret og formidler en enkel historie som er både visuell og universell og har relevans langt utover bygdas grenser.»

Setback (dataspill)

Produsent: Riddlebit AS ved Lars Olav Muri

Totalbudsjett: 670 000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 100 000 NOK

Spilldesigner: Oliver Nakken

Setback er et ikke-voldelig flerspiller-kappløp hvor man kan skyte konkurrentene sine tilbake gjennom tid og rom. Sagt på en annen måte: En first-person-shooter hvor du ikke kan dø. "Setback" finner sted en futuristisk sci-fi-verden hvor dette er en storslagen sport.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Konseptet er spennende og interessant med store ambisjoner, også med hensyn til antall spillere.»

 

 

 

Riddlebit AS
Konseptskisse fra det ikke-voldelige skytespillet "Setback", som fikk tildeling i vår
Konseptskisse fra det ikke-voldelige skytespillet "Setback" fra Riddlebit AS.

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: