L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Trenger du mentor?

Nå kan du få digital veiledning av våre dyktigste fagfolk. Dette retter seg mot den profesjonelle bransjen i Innlandet og Trøndelag. Østnorsk og Midtnorsk filmsenter står bak initiativet, som også er støttet av Filminvest.

Ny mentorordning i Koronatider
24.04.202012:20 Admin

Vi har knyttet til oss erfarne filmskapere og spillutviklere fra begge fylker som både kan gi deg kloke råd og ny inspirasjon. Du må søke med et prosjekt som har fått utviklingsstøtte fra et av de to filmsentrene, Filminvest, NFI eller annen offentlig tilskuddsgiver som har film som formål. Du kan få veiledning via e-post, Skype, telefon eller andre selvvalgte digitale løsninger.

Søkeren må selv ta kontakt med en av mentorene som står oppført i lista nedenfor. Når dere har blitt enige om å innlede et samarbeid, kan den som ønsker mentor søke filmsenteret i sin region om støtte.

Opplegget har en ramme på 7 timer med veiledning pr. prosjekt. Forberedelser og tilleggsarbeid som kreves av mentor for prosjektet tilkommer og vil selvsagt variere fra prosjekt til prosjekt. Vi har derfor satt en søknadsramme på inntil 10 000 kroner (tilsvarende 2 dagers arbeid) pr. prosjekt som skal gå til mentor. Mentorveiledning gis bare én gang per prosjekt. Tilskuddet blir utbetalt på bakgrunn av innsendt rapport og vedlagt kvittering/ faktura fra mentor.

Kort om ordningen

  • Søker og veileder avtaler selv formen på veiledningsforløpet (tid, form og innhold)
  • Veileder skal være fra Innlandet eller Trøndelag
  • Søker skal være fra Innlandet eller Trøndelag
  • Tilskudd gis kun én gang til samme prosjekt
  • Det skal ikke gå mer enn 6 måneder fra tilsagn er gitt til rapport sendes til filmsenteret
  • Ordningen har en ramme på 7 timers veiledning/10 000 kroner pr. prosjekt
  • Søknadsfrist 1.juni

 

Hvordan å søke

Søknaden sendes inn via søknadsdatabasen FILMSØK.NO. Registrer deg som bruker og søk via søknadskategorien TILTAK. Velg STIPEND som kategori og legg ved CV samt prosjektbeskrivelse, avtale med mentor, beskrivelse av veiledningsforløp, og enkelt budsjett.

Søknad om støtte må alltid sendes i forkant av gjennomføringen av tiltaket. Søknadsfrist er 1. juni.
Det vedtatte tilskuddet utbetales når ditt filmsenter har mottatt rapport med bilag og kontonummer for utbetaling. Søkeren kan anmode om forskudd hvis det er behov for det.

For søkere fra Trøndelag: søk stipend hos Midtnorsk filmsenter

Kontakt ved spørsmål: Elin Kristensen

For søkere fra Innlandet: søk stipend hos Østnorsk filmsenter

Kontakt ved spørsmål: Maria Kluge

 

Våre mentorer

Vi har knyttet til oss personer med mye kompetanse på sine ulike felt og tilbyr deg veiledning med en av disse, eller en egen selvvalgt veileder. Pr i dag er følgende veiledere en del av ordningen:

 

ANITA KILLI er en internasjonalt anerkjent animasjonsfilmskaper bosatt på Dovre, der hun har eget studio og selskapet Trollfilm AS. Hun arbeider i klassisk cut out-teknikk og er både manusforfatter, regissør, animatør og produsent. Hennes mest kjente filmer er Sinna mann, Tornehekken, Stille og Mammas hår. Animasjonsfilmen Mor visste ingenting er klar for lansering i disse dager.

ARILD TRYGGESTAD er manusforfatter og klipper i Filmbin AS. Har skrevet manuset til spillefilmene Los Bando og De tøffeste gutta - og klippet en rekke filmer, blant annet Oskars Amerika, Før snøen faller og dramaserien Trio - Odins gull.

 

ARILD HALVORSEN er en av landets mest erfarne produsenter av innhold for barn og unge. Han jobber som produsent og prosjektsjef i Fabelaktiv AS. Han har bl.a. produsert dramaseriene Helium og Trio (3 sesonger), barne-TV-seriene Energikampen (Emmy-vinner), Barn ingen adgang og Barnehageliv, samt dokumentarseriene Prøysen, Rødt, hvitt og skrått og Ekspedisjon Dronning Maud Land.

 

BENTE MAALEN produsent i Blaane Film AS. Hun har lang produksjonserfaring fra tv- og spillefilmproduksjon og har produsert kortfilmene Å være der og Rumpa. Hun driver produksjonsselskapet Blaane Film og utvikler for tiden flere kortfilmer og spillefilmer.  

 

CAMILLA VANEBO er produsent i Herlig film AS. Hun har bakgrunn fra filmvitenskap og har produsert kinodokumentarene Vær her og Radiokameratene, og tv-dokumentarene Mammas drøm og Skyldig, jeg?

 

CHRISTIAN AUNE FALCH er produsent i UpNorth Film AS. Han har produsert internasjonale prisvinnende dokumentarer fra 2003 som er vist i over 30 land. Kjent for Eksorsisten i det 21. århundre, Blackhearts, The King and the Crook, Opprørske oldemødre and Street of Dreams. Hatets vugge hadde premiere i hovedprogrammet under IDFA 2017. 

 

CHRISTIAN LO er regissør og manusforfatter i Lillehammerselskapet Filmbin AS. Christian har regissert spillefilmene Bestevenner, De tøffeste gutta og Los Bando. Han har mottatt en rekke priser både i inn- og utland for sine barnefilmer.

 

FINN GJERDRUM er en av landets mest erfarne spillefilmprodusenter. Han driver produksjonsselskapet Paradox og har et sterkt engasjement i Lillehammer-selskapet Herlig film AS. Finn har produsert en rekke spillefilmer, bl.a. Eggs, Hawaii, Oslo, Pittbull-Terje og Kongens Nei, samt dokumentarfilmene Jeg dør (Per Fugelli) og Giganten (Erik Bye). Finn har vært executive producer på kinodokumentarene Vær her og Radiokameratene.

 

HELEN KOMINI KNUDSEN er regissør i Herstory AS. Hun er utdannet fra den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hennes kortfilmer Bagasje, We will all be stars og Daddy’s Girl har vunnet priser internasjonalt og blitt solgt til utenlandske TV-kanaler. Helen utvikler for tiden TV-drama, kinodokumentar og spillefilm. Hun jobber nå med dokumentarprosjektene Bunadsgeriljaen og Brannen i Bergsligata

 

HENRIK MARTIN DAHLSBAKKEN er regissør og manusforfatter, men har i tillegg vært produsent i Filmbros AS. Han har blant annet regissert spillefilmene En affære, Rett Vest, Cave og Sensommer, samt kortfilmene En dag i juli og Takk for turen.

 

HÅVARD BUSTNES er regissør og produsent i UpNorth Film AS. Prisvinnende, nasjonalt og internasjonalt. Kjent for dokumentarfilmene Hatets vugge, Opprørske oldemødre, Helsefabrikken og Blod & ære. Hans filmer er vist på over 100 filmfestivaler og fått distribusjon på verdensbasiskino i Norge, Danmark, Spania, Hellas og Japan.

 

HÅVARD WETTLAND GOSSÉ er produsent i Spætt Film AS som produserer kort og dokumentarfilm og utvikler spillefilm og serier. Flere av filmene er vist på store internasjonale festivaler, blant annet Tribeca Internasjonale Filmfestival. Kjent for kinosuksessen Trondheimsreisen samt filmene Togrøvere, Polyfonatura, Foul og som co-produsent til den danske spillefilmen De forbannede år

 

LINE KLUNGSETH JOHANSEN er regissør og produsent i Helmet Films & Visual Effects AS. Line har produsert og regissert en rekke prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer som er vist på flerfoldige filmfestivaler verden rundt. For tiden jobber hun med flere kortfilmprosjekter, dokumentar, internasjonale co-produksjoner og utvikling av spillefilm.

 

MARTE HALLEM er regissør i Scene Midt AS. Marte hadde suksess med sin debutfilm I skyggen av oljeeventyret, som gikk for fulle hus på kinoene i Midt-Norge. Filmen ble kjøpt av NRK og turnerer fremdeles landet rundt på konferanser, seminar og i undervisningssammenheng. For tiden regisserer hun en ny film – Fremmed Blod, en co-produksjon i samarbeid med NRK.

 

NICHOLAS SANDO er produsent i Filmbin AS. Nicholas har produsert spillefilmene Los Bando og De tøffeste gutta, samt vært norsk produsent i den internasjonale co-produksjonen My Grandpa Is an Alien. Han har dessuten produksjonserfaring fra blant annet Lillyhammer og Løvekvinnen.

 

SVEN ARILD STORBERGET er produsent og regissør i Trad Film AS. Han er produsent for Elgskogen og har tidligere produsert og regissert dokumentarfilmen Et eventyr i svart/hvitt.

 

 TROND MORTEN VENAASEN er manusforfatter. Han er faglærer på Filmskolen og har skrevet manus til blant annet tv-seriene Elleville Elfrid, Helium og Trio - og spillefilmene Trio- jakten på Olavsskrinet og The Birdcatcher. Skriver både for barn og voksne.

 

 

Spillutvikling:

 

CATHARINA BØHLER

Er daglig leder og sjefsdesigner i Sarepta Studios på Hamar. Hun står bak spillene Shadow Puppeteer og My Child Lebensborn, som vant BAFTA Award i 2019. Hun har erfaring som utvikler, men også innen markedsføring og forretningsutvikling. Catharina ble hedret med en plass i Hall of Fame for kvinner i spillbransjen.

 

SIW ANNABELL HØDNEBØ ESPELAND

er daglig leder, medgründer og programmerer i spillutviklingsfirmaet Encircle Games AS. Hun har bred erfaring innen bedriftsledelse, prosjektledelse og spillutvikling. Hun har jobbet med prosjekter mot flere forskjellige plattformer (VR, AR, PC, Mobil, Web). Encircle Games har tidligere gitt ut Corroded (PC) og jobber nå med sin neste utgivelse som heter Wigged Out (PC og konsoller), som begge er flerspilleropplevelser.

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: