L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Høstens tildelingsrunde

En dokumentar som utspiller seg i Mexicos ville fjell, en kortfilm om å befinne seg i babybobla og et kort dokudrama om to slitne damer på bar, er de tre prosjektene som får høstens største tildelinger fra Midtnorsk Filmsenter. Alle til produksjon. Styret ved Midtnorsk Filmsenter innvilget 12 prosjekter til sammen 2.558.000 kroner i støtte på styremøtet 26. oktober.

2. tildeling 2019
01.11.201913:56 Admin

En dokumentarfilm, en kortfilm og et kort dokudrama får produksjonsstøtte, mens tre animasjonskortfilmer og seks dokumentarfilmer får utviklingsstøtte. Totalbudsjettet for de 12 prosjektene til sammen er nesten 13,7 millioner kroner. Et av de tre animasjonsprosjektene som får støtte, er Norn Studios nyskapende virtual reality-prosjekt som har internasjonale samarbeidspartnere med på laget.

Dokumentar står sterkt i Trøndelag og totalt åtte dokumentarer i ulik lengde får støtte i denne runden. De veletablerte selskapene UpNorth Film og Spætt Film får støtte til henholdsvis to og tre prosjekt hver, og Helmet Films & Visual Effects, som hittil har utmerket seg med sine fiksjonskortfilmer, får utviklingsstøtte til sitt første dokumentarprosjekt.

Midtnorsk Filmsenter mottok totalt 31 søknader fra 15 ulike søkere i høstens søknadsrunde. Det ble søkt om i overkant av 5,7 millioner kroner, og de 31 mottatte prosjektsøknadene hadde 24,5 millioner kroner i samlet totalbudsjett.

Andel kvinner i nøkkelposisjoner i prosjektene som fikk støtte, er på hele 52,7 prosent i høstens runde.

Konsulent ved høstens tildelingsrunde er KriStine Ann Skaret.

PRODUKSJONSTILSKUDD

APACHE! (dokumentar)

Produsent: UpNorth Film AS Ved Christian Aune Falch

Samprodusent: Håvard Bustnes

Manus: Lars K. Andersen

Regi: Håvard Bustnes

Totalbudsjett: 6.339.836 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 300.000 NOK

Pius, tippoldebarn av den legendariske Apachekrigeren Geronimo, reiser inn i Mexicos ville fjell på jakt etter sine fjerne slektninger - den samme tapte stammen som den norske oppdagelsesreisende Helge Ingstad prøvde å finne for over 80 år siden.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Et prosjekt med solide aktører i alle funksjoner med store ambisjoner».

 

BABYBOBLA (fiksjon)

Produsent: Herstory AS ved Mari Nilsen Neira

Manus: Anna Lian og Helen Komini Knudsen

Regi: Helen Komini Knudsen

Totalbudsjett: 1.318.100 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 400.000 NOK

Babybobla er en karakterdrevet fortelling i et realistisk-surrealistisk filmunivers om den nybakte mammaen Marte (33), og hennes første trilletur alene med babyen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Filmen beskriver en tilstand som vil være gjenkjennelig for mange på en humoristisk og litt pinlig måte».

 

HELVETES JENTE (kort dokudrama)

Produsent: Valkyrien Productions AS ved Kristin Nordsæther

Manus og regi: Kine Lepsøe

Totalbudsjett: 448.349 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 373.000 NOK

Da regissøren en kveld går ut for å teste sitt nye kamera, havner hun midt i et personlig drama mellom to kontaktsøkende, slitne bargjester. Dramaet utspiller seg gjennom beretningene som de to, mer eller mindre frivillig, slipper oss inn i utover kvelden.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Et prosjekt med en interessant metodikk, der dokumentarisk materiale ligger til grunn for både tekst og visuell utforming».

 

UTVIKLINGSTILSKUDD

THE 9 DAUGHTERS OF RAN (kort fiksjon, animasjon, VR)

Produsent: Norn Studio AS ved Lina Reinsbakken

Samprodusent: John D. Canning

Manus og regi: Lina Reinsbakken

Totalbudsjett: 2.150.953 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

Første kapittel i en VR-eventyrserie som i sin helhet skal forklare barn og unge fra 12 år hvordan hjernen fungerer. I filmen skildres konflikten i en indre fantasiverden. Publikum inviteres med inn i eventyret som en viktig del av historien, og tas med til hjernens indre for å hjelpe heltinnen Gullveig på sin «Quest» for å overvinne frykt og redde Fantasien.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Et prosjekt med store ambisjoner, det visuelle materialet som allerede er utviklet er imponerende».

ARVID GOES TO HOLLYWOOD. NESTEN. (dokumentar)

Produsent: Helmet Films & Visual Effects AS ved Line Klungseth Johansen

Regi: Jørn Utkilen

Totalbudsjett: 196.051 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

Møt den største av de minste: Arvid Sletta, norsk kultmusiker nummer én, bestemmer seg for å gjøre comeback på scenen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «En karakterdrevet David mot Goliat-historie med en tydelig tematikk».

 

BUNADSGERILJAEN (dokumentar)

Produsent: Fenris Film AS ved Tore Buvarp

Samprodusent: Herstory AS ved Mari Nilsen Neira

Manus: Mari Nilsen Neira og Helen Komini Knudsen.

Regi: Helen Komini Knudsen

Totalbudsjett: 747.126 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

Dokumentaren portretterer geriljaleder Anja Cecilie Solvik og moderne kystkvinners kamp for et fødetilbud. Bunadsgeriljaen startet våren 2019 og teller nå over 100 000 medlemmer, og har blitt en folkebevegelse. Hvem er disse kvinnene bak Bunadsgeriljaen, hvorfor engasjerer dette så mange og er det fortsatt nødvendig å kjempe for fødetilbud i verdens rikeste og mest likestilte land?

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Det blir spennende å se hvordan Fenris Film og Komini Knudsen gjennom denne filmen videreutvikler sitt samarbeid til det store dokumentarformatet».

 

GRIM (kort fiksjon, animasjon)

Produsent: Grande Produksjon AS ved Martine Grande

Manus og regi: Martine Grande

Totalbudsjett: 117.722 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 100.000 NOK

Grim er grøn, og føler seg annleis. Lyset skjer han i augo og han har ingen vener. Grim lurer pappa til å tru at han er og leiker med dei andre barna, men sanninga er at han gøymer seg på rommet sitt. Bestevenen til Grim heiter Ørn og er ein gul undulat. Ein dag smett Ørn ut vindauget og blir ein gul prikk på himmelen. Korleis skal Grim våge seg ut for å leite, når det einaste som gir han tryggleik no er borte?

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Et univers som er enkelt, fargesterkt og absurd - i kontrast til den realistiske og virkelighetsnære historien».

 

HVEM ER KATHARINA? (kort fiksjon, animasjon)

Produsent: Tagline AS ved Ida Hansen Eldøen

Manus og regi: Ida Hansen Eldøen

Totalbudsjett: 150.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 120.000 NOK

13 år gammel begynner Katharina å tenke at hun kanskje kan være lesbisk. For å finne ut av sin seksuelle identitet vender hun seg mot film og tv, og ut fra representasjonene hun finner lager hun seg et bilde av hvordan hun tror hun må være. Et bilde som er langt fra den sjenerte og redde jenta hun egentlig er.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «En film med en rikholdig tidsreferanse som sier noe om kvinneroller på film – uavhengig av seksuell legning».

LIVET AV HAVNES (dokumentar)

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Manus og regi: Magnus Skatvold 

Totalbudsjett: 130.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 115.000 NOK

Poeten Eirik Havnes fremfører et slam-dikt om selve «Livet» på 20 minutter og tre kilometer, i et one-take filmopptak akkompagnert av live musikk.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «En film som eksperimenterer med en kombinasjon av tekst, bilder og musikk i et språk som oppleves som nyskapende og interessant».

MIND OVER MATTER: THE MYSTERIES OF ANDRIJA PUHARICH (dokumentar)

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Samprodusent: Gregory Mallozzi

Manus og regi: Magnus Skatvold

Totalbudsjett: 366.200 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

Det er unektelig noe komisk over begrepet paranormal-krigføring (psycic-warfare). Tanken på at man kan bekjempe en fiende ved hjelp av tankekontroll og «synske personer» er noe som vil bli møtt med latter i de fleste sammenhenger. Men i USA under den kalde krigen trodde man ikke bare på dette, man institusjonaliserte det.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Jeg tror dette kan bli en underholdende og interessant film, med et stort internasjonalt potensial».

 

TYKKERE ENN BLOD (dokumentar)

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Manus: Anna Lian

Regi: Jon Vatne

Totalbudsjett: 369.750 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

Hvordan oppleves det å lese i avisa at du ikke er den egentlige moren til dine barn? Og hvordan oppleves det som barn å stadig få spørsmål om hvor du egentlig kommer fra og hvem som er din egentlige mamma?

Utdrag fra konsulentens vurdering: «En film som allerede i tittelen snur på etablerte forestillinger, en liten film som stiller store spørsmål».

 

PROSJEKT UPNORTH 180915 (dokumentar)

Produsent: UpNorth Film AS Ved Christian Aune Falch

Samprodusent: Håvard Bustnes

Manus og regi: Håvard Bustnes

Totalbudsjett: 1.350.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

En dokumentarfilm om AP-politikeren Trond Giske, i kjølvannet av MeToo

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Et prosjekt som viser mange gode intensjoner og bevissthet rundt interessante problemstillinger».

Martine Grade
Referansebilde til animasjonsfilmen "Grim"
Fra dokumentarfilmprosjektet "Bunadsgeriljaen"

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: