De fire utvalgte prosjektene til investorfrokosten er klare!

Dokumentar om hardrockbandet TNT og animert dramaserie for barn - dataspill om natur og om å bli skutt tilbake i tid! Stor variasjon i de fire prosjektene som er valgt ut til å bli presentert på investorfrokosten på Bransjedagen, tirsdag 7. mars under Kosmorama.

Les mer om dagen og meld deg på her. Gratis inngang, obligatorisk påmelding (begrenset plass).

TNT – Blod i sporene – Dag Hoel Filmproduksjon

Kinodokumentar om Norges mest suksessrike tungmetall-band. Forhåndsjuryen mener: "Prosjektet har et godt utgangspunkt med en nasjonalt og internasjonalt sterk merkevare. Med et artig tilsnitt i fortellingen, god tilgang på aktørene, en stødig produsent samt nye musikkomposisjoner, kan prosjektet ha et betydelig internasjonalt markedspotensiale".

Huggingtons – Klipp og Lim

Animert dramaserie for barn. Forhåndsjuryen mener: "Et gjennomarbeidet konsept med positivt innhold, som tar opp kjente og kjære tema rettet mot en målgruppe som trenger mer godt norsk innhold. Forhåndsjuryen trekker også fram som positivt bevisstheten knyttet til investering i å lage en sterk IP, og at de har knyttet seg til etablerte og solide aktører på distribusjon".

Prosjekt måke - Studio Gauntlet

Dataspill med en helt ny type flyvekontroll der spilleren flyr rundt som en måke. Forhåndsjuryen mener: "Et konsept med en sjarmerende og kul vibe, som er tuftet på gode og tidsriktige verdier knyttet til natur og miljø. Bruk av regional natur kan bidra til lokal forankring hos næringsliv. Forhåndsjuryen mener prosjektet har et fornuftig, om enn kanskje litt lavt budsjett, og har et tydelig business case knyttet opp mot salgspotensiale. Teamet fremstår sterkt, og det at de har et bevisst forhold til hvilke publishere de ønsker å knytte seg til i prosjektet styrker troen på evne til gjennomføring".

Setback – Riddlebit Software

Dataspill. Skytespill hvor du ikke dreper motstanderne dine, men setter de tilbake i tid og rom. Forhåndsjuryen mener: "Et spennende og innovativt konsept som kan fungere bra, og med en realistisk kostnadsramme. Konseptet gir muligheter for å bruke regionen på spennende måter, samt interessante kommersielle muligheter for næringslivet. Det er positivt at flere lokale samarbeidspartnere er tilknyttet allerede og at finansieringen er godt i gang. Målgrupper oppfattes også som godt definert".

Investorjury

Under selve presentasjonen, den 7. mars, vil et investorpanel vurdere og komme med tilbakemeldinger/spørsmål sett fra en investors perspektiv og til slutt kåre en vinner av "Beste presentasjon". Investorpanelet består av: Aurora Koteng - Koteng Eiendom, Nils André Williksen - Williksen Export, Martin Berre - Folkeinvest, Knut Eilif Halgunset - SpareBank 1 SMN.  

Forhåndsjuryen

Forhåndsjuryen som har valgt ut de fire prosjektene blant totalt 12 bidrag som kom inn innen fristen, har bestått av:
Aage Aaberge, filmprodusent (bl.a. Kampen om Narvik, Den 12. mann, Kon-Tiki).
Tinka Town, kreativ produsent og medgründer av spillselskapet Ravn Studio AS, prisvinnende studio som har utviklet over 20 høykvalitetsspill for alle plattformer siden 2006 (bl.a. Flåklypa Grand Prix, Kaptein Sabeltann & den magiske diamant, Englekræsj) 
Torstein Langeland, næringsutvikler i Næringsforeningen i Trondheimsregionen med ansvar for kreative næringer. Bakgrunn fra blant annet filmbransjen.

Bransjedager arrangeres i samarbeid mellom Kosmorama, Filminvest, Norsk Filmmusikk, Næringsforeningen i Trondheimsregionen og SpareBank 1 SMN.