L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Verksted i kreativ prosjektutvikling

Midtnorsk Filmsenter inviterer til 2x2-dagers verksted, i juni og med oppfølging i september. Verkstedene er for deg som vil utvikle et spesifikt prosjekt, ditt kreative virke og selskap. Verkstedene ledes av vår filmkonsulent KriStine Ann Skaret og produsent og mentor Marie Schmidt Olesen.

Søknadsfrist 24. mai kl 12
16.05.201910:23 Admin

Verkstedene henvender seg til filmskapere med kort- og dokumentarfilmprosjekter i utvikling. Prosjekter som har mottatt utviklingsstøtte, og der både regissør, produsent og eventuelt forfatter deltager, vil bli prioritert.   

I en kombinasjon av plenumsopplegg og en-til-en møter, ønsker vi å identifisere utfordringene og utforske mulighetene i prosjektet ditt. Målet er ikke kun å løse problemer i prosjektene, men også å se grundig på disse ut ifra hvor deltakerne befinner seg individuelt som filmskapere og i forhold til sine respektive produksjonsselskap.

  • Hva trenger du for å komme videre?
  • Hvordan kan du bruke nettopp dette filmprosjektet til å styrke din fremtid som kreativ aktør?

Vi kommer til å dele hverandres prosjekt og tidligere arbeider, og gjennom dette sparre på tvers av erfaring, ambisjoner og genrer. 

 «Likeså meget som det er tanken at dere kommer at inspirere hverandre, vil konsulentene likevel byde på opplegg og konstante innspark til hvordan dere muligvis kan optimere deres igangværende, men også fremtidige prosjekter ved at fokusere på ulike typer utviklingsprosesser. Hvordan komme videre ut av et utviklingshelvede, og kickstarte eksempelvis et manus som ikke helt spiller ennå? Hvordan tydeliggjøre og konkretisere utforinger – og gjøre de til en del av en konstruktiv kreativ prosess?» sier Marie Schmidt Olesen.

Utvalgte søkere vil bli bedt om å gjøre noen forberedelser (lese hverandres prosjektbeskrivelser bl.a.) før vi møtes første gang.

SØKNAD: Er dette noe for deg, så send en halvsides motivasjon til hvorfor du gjerne vil delta, manus eller synopsis til prosjektet du vil søke med, litt om intensjonen med prosjektet, kort CV, samt linker til tidligere arbeider – hvis du har dette. Søknad sendes i filmsøk.no under kategorien «tiltak», velg «kompetanseutvikling for filmbransjen» og sett søknadssummen til null - innen kl. 12 den 24. mai.

NB! De som plukkes ut til å delta må forplikte seg til å delta på begge samlingene.

TIDSPUNKT: 12.-13. juni og 2.-3. september – med obligatorisk middag og mingel på kvelden 12. juni og 2. september.

STED: Trondheim

MARIE SCHMIDT OLESEN er en prisvindende producer og mentor. Hun arbejdede som filmkonsulent på New Danish Screen, det danske filminstituts talentudviklingsordning, fra 2012-2017.  Marie var også med til at konceptuere DFIs udviklingsordning for tværmedielle projekter, samt agere konsulent på minorordningen for spillefilm. Før 2012 boede og arbejdede Marie i Skotland, bl.a. som udviklingschef hos Northlight Productions, og senere som administrerende direktør i Autonomi Ltd, et Glasgowbaseret produktionsselskab, hun søsatte med to kollegaer i 2002. Marie er også medstifter af Diversity Films CIC, et opsøgende initiativ, der lavede 50+ film med over 300 skotter i sit seksårige virke. Marie har en baggrund som freelance kulturjournalist (radio og print), og en MPhil i mediekultur og BA i engelsk & film.      

KRISTINE ANN SKARET er til daglig Produsent i Stray Dog Productions AS, og jobber som konsulent for Midtnorsk filmsenter og dramaturg for Viken filmsenter. Hun har bakgrunn som dokumentarkonsulent i NFI, samt over 20 års erfaring som produsent for nasjonale og internasjonale dokumentarfilmer og har også produsert Amanda- og Gullstolenvinnende kortfilmer. Stine har en særlig interesse for kreative metoder, hybride formater og blandingshunder. 

 

Marie og KriStine

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: