Velkommen til Den 35. Minimalen Kortfilmfestival!

Årets Minimalen med spektakulært og mangfoldig program

Det er et spennende program som presenteres under den 35. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim fra 10.-15.januar 2023. I tillegg til 40 av verdens beste nye kortfilmer som konkurrerer i INT - det internasjonale programmet og 45 filmer NOR – det nordiske programmet - hvorav 24 også konkurrerer om beste norske kortfilm – blir det et spektakulært spesialprogram med et Agnès Varda-retrospektiv og en nært komplett Maya Deren-retrospektiv.


Det vil også bli fokus på den nederlandske kortfilmskaperen Douwe Dijkstra, som er en innovativ trollman hva gjelder film og spesialeffekter. Den banebrytende distributøren av finsk mediekunst i over 30 år, Av-Arkki, presenterer to program med finsk kortfilm som byr på kunstnerisk oppfinnsomhet, utforskende energi og hemningsløs fantasi. Årets Short Film Studies Symposium vil ledes av redaktør, Cynthia Felando og her vil kortfilmene til Agnès Varda være i sentrum for oppmerksomheten og akademisk behandling. En skikkelig vitamininnsprøyting for enhver som ønsker å forstå og lage kortfilm.

I tillegg vil Nordic Shorts Expo arrangeres for 5. gang. I løpet av tre dager kan filmskapere møte innkjøpere, distributører og representanter fra store internasjonale festivaler i en avslappet ramme. Blandt ekspertene vil filmskaperne kunne møte festivalprogrammerere fra Sundance Filmfestival, Tribeca Filmfestival, Filmfestivalen i Venezia, Riga Internasjonale Filmfestival, Int. Kurzfilmtage Winterthur m.fl

DansiT fortsetter det gode samarbeidet med Minimalen Kortfilmfestival om dansefilmprogrammet Multiplié dansefilm som ble etablert i 2015. Programmet tar utgangspunkt i profilen til Multiplié dansefestival, hvor dansekunsten bøyes og tøyes inn i nye, overraskende og engasjerende former. Etter å ha sett en stadig økning i lokale, nasjonale, og nordiske bidrag de siste årene, utvidet vi fra i fjor Multiplié dansefilm med et eget Nordisk program.

De kjente klassikerne Barnimalen, skrekkfilm i samarbeid med Ramaskrik, Nordenfjeldsk
studentkonkurranse og de populære ettminuttsfilmene blir det selvfølgelig også. Og i tillegg blir det rom for romantiske kortfilmer, og korte komedier.

Det nasjonale Kortfilmkonventet med Signaturpitchen arrangeres samtidig som og i samarbeid med Minimalen og alle deltakere på Kortfilmkonventet får festivalpass på Minimalen.

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: