L

Firmanavn

Kontaktinfo

.......

Telefon
+47 00 00 00 00

Epost
post@firmanavn.no 

w

Prosjekt: Trøndersk Kortdokumentar ut i verden!

Korte dokumentarer har en oppblomstring digitalt og oppleves som stadig mer populært format. Store internasjonale kanaler – som The Guardian og New York Times – satser stort på kortdokumentarer fra hele verden med kunstneriske og journalistiske ambisjoner. Filmene når ut til et stort og voksende publikum. Her hjemme satser store aktører som VGTV og Aftenposten seriøst på den korte dokumentaren. Midtnorsk Filmsenters prosjekt "Kortdokumentar på internasjonale digitale plattformer" retter seg mot profesjonelle produsenter og regissører i Trøndelag.

Søknadsfrist 4. januar 2019
12.04.201610:01 Tore Olsen

Er dette noe for deg?

Er du interessert i hvordan du bør manøvrere for å nå ut med kortdokumentar på ambisiøse internasjonale plattformer? Prosjektet går over et knapt år med oppstart og første samling under Minimalen Kortfilmfestival 24. og 25. januar 2019. Øvrige samlinger vil finne sted i april, september og november. Siste samling vil finne sted på verdens ledende dokumentarfilmfestival, IDFA, i Amsterdam.

Deler av samlingene vil være åpne for alle. En begrenset gruppe deltakere vil i tillegg få én til én-møter med ledende internasjonale eksperter, og reisestøtte til IDFA. Krav til søkere til den lukkede delen av prosjektet, er at deltakerne er profesjonelle filmskapere (ikke under utdanning). Det vil legges vekt på søkernes tidligere erfaring og det at søkerne har tid og anledning til å delta på alle prosjektets samlinger, vil ha stor betydning i utvelgelsen.

Prosjektet skal styrke nærings-, markeds- og forretningskompetansen hos filmskaperne. Deres nettverk skal utvides til å omfatte beslutningstakere hos sentrale aktører som satser målrettet på utvikling og distribusjon av kortdokumentar. Målsettingen er at filmskaperne skal øke sitt potensielle forretningsområde, sitt publikum samt sin markedsverdi.

Vil du bli med? Meld din interesse innen 4. januar 2019. Skriv en kort motivasjonssøknad og legg ved CV samt eventuelle kortdokumentaridéer du ønsker å ta med deg inn i prosjektet.

Prosjektet vil gjentas i 2020.

Kortdokumentar på internasjonale digitale plattformer er støttet av Kulturrådet og har Trondheim dokumentarfestival, Cinemateket i Trondheim og Minimalen Kortfilmfestivalsom samarbeidspartnere.

Fra kortdokumentaren "Off the grid" av Spætt Film
Fra kortdokumentaren Off the grid

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: