L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

11 trønderske prosjekt får 2,3 millioner

11 trønderske filmprosjekt får til sammen nesten 2,3 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter denne høsten. Fem dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte, mens fire dokumentarfilmer får støtte til utvikling. Det ble søkt om tilsammen 5,2 millioner NOK fra 27 prosjekt med totalbudsjett på til sammen 18,5 millioner NOK. Kvinneandelen i nøkkelposisjoner blant alle søknader i denne runden er på 44%, mens kvinneandelen i prosjektene som ble tildelt støtte er 35%. Konsulent ved høstens tildelingsrunde er KriStine Ann Skaret.

08.11.201814:04 Anne-Stine Gjervoldstad

Spætt Film får tilskudd til tre dokumentarfilmer

Spætt Film, med produsent Håvard Wettland Gossé, mottar hele tre produksjonstilskudd til dokumentarprosjekt ved høstens tildeling. Spætt har over lengre tid jobbet med å knytte til seg nye talent og kontakter, både nasjonalt og internasjonalt. Dette har gitt resultat. Tre nye prosjekt er nå et skritt nærmere å kunne ferdigstilles. Dokumentaren «Off the Grid», med regissør Vegard Dahle, følger Ola Ravn Hassel som slutter i jobben som tømrer i farens familiebedrift, for å bygge sitt eget «minihus» på Svartlamon. Konsulent KriStine Ann Skaret tror filmen vil engasjere og underholde – og formidle en interessant kommentar til den forbrukskulturen vi lever i.

 

 

To kortfilmer fra sterke kvinnelige filmskapere

Regissør Helen Komini Knudsen skal samarbeide med produsent Bente Maalen i det nystartede selskapet Blaane Film. Deres kortfilmproduksjon «Å være der» er en samfunnssatire som utspiller seg hos dyrlegen. Helen Komini Knudsen er regiutdannet ved Den norske filmskolen, og har prisbelønte kortfilmer i bagasjen. Hun har i det siste mottatt støtte til flere nye prosjekt, både regionalt og nasjonalt. Nok en prisbelønnet regissør, Line Klungseth Johansen i selskapet Helmet, er også klar for produksjon av kortfilmen «Popcorngutten». Helmet har samprodusent Filmbin og regissør Christian Lo på Lillehammer med på laget. Filmbin har lang erfaring med produksjon av barnefilmer, med «Bestevenner» og «Los Bando» i katalogen. «Popcorngutten» mottar tilskuddsrundens høyeste beløp på 450.000 kroner.

 

UpNorth Film i utvikling med to store dokumentarprosjekt

Det internasjonalt prisbelønte produksjonsselskapet UpNorth Film jobber med utvikling av flere store dokumentarer. De mottar utviklingstilskudd til to prosjekt i denne søknadsrunden. «Hallelujah», med regissør Tonje Hessen Schei og produsent Christian Falch, er et prosjekt som er godt i gang med utviklingen allerede. Denne politiske thrilleren av bibelske dimensjoner følger kristensionismens fotsoldater, frontmenn og politikere, fra Jerusalems tempel til Det hvite hus i USA. I tillegg er produsent Christian Falch og den erfarne regissøren Håvard Bustnes i gang med utviklingen av et dokumentarprosjekt om #metoo-bevegelsen, og den enorme kraften bak denne som har endret Norge for alltid.

UTVIKLINGSTILSKUDD

HALLELUJAH (dokumentar)

«Hallelujah» er en politisk thriller av bibelske dimensjoner som følger kristensionismens fotsoldater, frontmenn og politikere fra Jerusalems tempel til Det hvite hus i USA.

Produsent: UpNorth Film AS ved Christian Falch

Regi: Tonje Hessen Schei

Manusforfatter: Tonje Hessen Schei

Totalbudsjett: 1.684.676 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

 

 

Prosjekt UpNorth 180915 (dokumentar)

Håvard Bustnes og Christian Falch utvikler en dokumentarfilm om #metoo med utgangspunkt i det som har skjedd i Norge fra og med november 2017. De vil snakke med varslere, journalister og andre aktører. #metoo-bevegelsen hadde en enorm kraft og den har endret Norge for alltid. Det var svært mange oppslag i pressen. På et halvt år var det over 24 000 artikler og medieinnslag. Nå som har det gått litt tid er det mulig å se på det som skjedde på avstand.

 

Produsent: UpNorth Film AS ved Christian Falch

Regi: Håvard Bustnes

Manusforfatter: Håvard Bustnes

Totalbudsjett: 690.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

 

 

Finding Joy (dokumentar)

«Finding Joy» er en roadmovie som handler om jakten på et ansikt. Filmen tar oss med rundt i verden på jakt etter vår hovedperson Joy. Idéen oppsto blant en gjeng tidligere kolleger som samler seg rundt fascinasjonen for Joy, de ser henne overalt i alle slags reklamer og de sender hverandre bilder hver gang de ser henne. Nå lurer de på hvem Joy er, og om hun alltid er like blid som i reklamene – og nå vil de finne henne.

 

Produsent: Tagline Da ved Ida Eldøen

Regi: Ingun Tøndel

Manusforfatter: Ingun Tøndel

Totalbudsjett: 102.476 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 90.000 NOK

 

 

Pet Farm (dokumentar)

«Pet Farm» er en dokumentarfilm om en sta, ensom sjel, som har isolert seg fra omverdenen i kampen for å beskytte reveflokken sin. Filmen portretterer Joakim som avler rev til kjæledyr. Myndighetene mener virksomheten er ulovlig, og vil legge ned farmen hans. «Pet Farm» blir første film fra nyetablerte Walther Bros AS.

 

Produsent: Dag André Koteng

Regi: Finn Egil Walther

Manusforfatter: Finn Egil Walther

Totalbudsjett: 86.900 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 76.900 NOK

PRODUKSJONSTILSKUDD

Carnival Pilgrims (dokumentar)

Hva er turisme egentlig? Hvorfra vokser menneskenes trang til å hvile ut et annet sted? Filmen er en usentimental reise gjennom våre motiver for å valfarte til Jerusalem, Venezia og Gran Canaria. Den avdekker drivkraften bak våre vandringer, og den demonstrerer hvordan turisme i dag er blitt en trussel både mot jordens bærekraft og mot menneskenes kulturhistorie.

 

Produsent: Dag Hoel Filmproduksjon AS

Samprodusent: Mika Mattila

Regi: Mika Mattila

Manusforfatter: Mika Mattila

Lyddesign: Ambolt Audio ved Audun Røstad

Komponist: Kristoffer Lo

Norsk totalbudsjett: 600.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 150.000 NOK

 

 

Chopped (dokumentar)

Filmen følger en gruppe biltyver som opererer i de israelskokkuperte områdene i Palestina. En film om grensene mellom kriminalitet og politikk, med en unik tilgang til et lukket miljø, som benytter den praktiske handlingen tyveri og dekonstruksjon (av biler) til å fortelle om livet utenfor lovens grenser. «Chopped» er en co-produksjon mellom Spætt film, palestinske Idioms Film og den erfarne svenske dokumentaristen PeÅ Holmquist .

 

Produsent: Mohanad Yaqubi

Samprodusent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Regi: Casey Asprooth-Jackson og Karam Ali

Manusforfatter: Karam Ali

Norsk totalbudsjett: 259.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 60.000 NOK

 

 

Nasi Padang – a viral adventure (dokumentar)

Kort-dokumentaren «Nasi Padang – a viral adventure» portretterer verdens største muslimske nasjon fra en vinkel du aldri har sett før. Vi følger Audun Kvitland Røstad som får snudd livet på hodet etter å ha laget en sang som går viralt i Indonesia. Som popstjerne over natta i et land fjernt fra hans egen kultur, utvikles rare og morsomme hendelser.

 

Produsent: Gonzodocs AS ved Audun Amundsen og Audun Kvitland Røstad

Regi: Fredrik Horn Akselsen og Audun Amundsen

Manusforfatter: Fredrik Horn Akselsen

Totalbudsjett: 650.135 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 200.000 NOK

 

 

Off The Grid (dokumentar)

«Off the Grid» er en hyllest til de som tør å frigjøre seg fra eiendom, karriere og plikter – for å få tid til å konsentrere seg om å leve.

 

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Regi: Vegard Dahle

Manusforfatter: Vegard Dahle

Totalbudsjett: 687.782 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 400.000 NOK

 

 

Popcorngutten (fiksjon)

Det var en gang en gutt som plutselig begynte å nyse vektløst popcorn. Toms unike evne blir fort oppdaget av en konkursrammet forretningsmann. Sikker på suksess kjøper han gutten fra foreldrene for å starte masseproduksjon. Det blir en kjempesuksess, og gutten blir raskt verdenskjent. Popcornet forandrer verden, men alle ressurser tar en dag slutt, også vektløst popcorn.

 

Produsent: Helmet Films & Visual Effects AS ved Line Klungseth Johansen

Samprodusent: Filmbin AS ved Trine Aadalen Lo

Regi: Line Klungseth Johansen og Christian Lo

Manusforfatter: Arild Tryggestad

Totalbudsjett: 1.495.266 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 450.000 NOK

 

 

Våre Håpefulle (dokumentar)

I «Våre håpefulle» følger vi Morten og hans klassekamerater ved Seida skole fra første til tiende klasse. Filmen viser hvordan det er å vokse opp på en norsk bygdeskole på godt og vondt gjennom 10 år.

 

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé

Regi: Guro Saniola Bjerk

Manusforfatter: Guro Saniola Bjerk

Totalbudsjett: 2.552.267 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 200.000 NOK

 

 

Å være der (fiksjon)

En mor og hennes datter er hos dyrlegen for å avlive morens katt. Moren har drukket for å slukke sorgen over den døde katten. Filmen forteller om den absurde scenen som oppstår når hun bryter sammen og ingen av menneskene rundt makter å se datterens behov eller å involvere seg i dramaet. Filmen er en samfunnssatire som viser hvor underlig det er å ikke gripe inn i en åpenbart påtrengende situasjon.

 

Produsent: Bente Maalen

Regi: Helen Komini Knudsen

Manusforfatter: Helen Komini Knudsen

Totalbudsjett: 816.075 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 300.000 NOK

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: