Panelsamtale om grønn filmproduksjon.  

Hvilke muligheter ligger i grønn filmproduksjon? Kan en forbedret insentivordning være starten på et nytt, grønt industrieventyr?

Hvilke muligheter for samarbeid med næringsliv og reiseliv kan filmbransjen dra nytte av i prosessen for å bli grønn? Hva kan vi lære av andre aktører slik som entrepenørselskapet Skanska eller Destinasjon Røros som begge har klare mål om bærekraft? ? Hvilke hindringer må en være forberedt på? Hvilke muligheter for vinn-vinn finnes det?

I panelt vårt sitter aktører som alle har tatt tydelige bærekraftsvalg.

Leder i Virke produsentforeningen, Åse Kringstad, har oppfordret politikerne til å innføre verdens grønneste filminsentivordning. Eric Vogel, filmprodusent i Tordenfilm, har erfaring fra grønn filmproduksjon; under den kortreiste innspillingen av dramaserien Kuppel 16 jobbet selskapet etter en bærekraftstrategi. 

Skanska, et av verdens største entreprenørkonsern innenfor bygg og anlegg, har nylig oppdaget nye og grønne muligheter i filmproduksjon. I panelet er konsernet representert ved geomatiker Ole Martin Aune Nilsen. 

Fra reiselivet deltar reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens. Røros blir ansett å være en av Norges mest filmvennlige kommuner. På store produksjoner har Røros sjonglert mellom produsentens ønsker - og det å ta vare på verdensarven. Hvordan har de klart dette?

Moderator for panelsamtalen: filmkommisjonær Solveig Ræstad i Midgard Film Commission Norway

Panelsamtalen var en del av Midtnorsk film- og spillmarked, som ble arrangeret av Midgard Film Commission Norway, Midtnorsk filmsenter og Filminvest i samarbeid med Kosmorama Int. Film Festival og med SpareBank 1 som arene onsdag 9. mars 2022

PS Vi beklager lav lyd fra salen under spørsmålsrunden på slutten.

Tove Martens Destinasjon Røros, Eric Vogel Tordenfilm, Ole Martin Aune Nilsen Skanska og Åse Kringstad Virke Produsentforeningen

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: