Hvilke muligheter for samarbeid med næringsliv og reiseliv kan filmbransjen dra nytte av i prosessen for å bli grønn? Hva kan vi lære av andre aktører slik som entrepenørselskapet Skanska eller Destinasjon Røros som begge har klare mål om bærekraft? ? Hvilke hindringer må en være forberedt på? Hvilke muligheter for vinn-vinn finnes det?
I panelt vårt sitter aktører som alle har tatt tydelige bærekraftsvalg.
Leder i Virke produsentforeningen, Åse Kringstad, har oppfordret politikerne til å innføre verdens grønneste filminsentivordning. Eric Vogel, filmprodusent i Tordenfilm, har erfaring fra grønn filmproduksjon; under den kortreiste innspillingen av dramaserien Kuppel 16 jobbet selskapet etter en bærekraftstrategi.
Skanska, et av verdens største entreprenørkonsern innenfor bygg og anlegg, har nylig oppdaget nye og grønne muligheter i filmproduksjon. I panelet er konsernet representert ved geomatiker Ole Martin Aune Nilsen.
Fra reiselivet deltar reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens. Røros blir ansett å være en av Norges mest filmvennlige kommuner. På store produksjoner har Røros sjonglert mellom produsentens ønsker - og det å ta vare på verdensarven. Hvordan har de klart dette?
Moderator for panelsamtalen: filmkommisjonær Solveig Ræstad i Midgard Film Commission Norway.
Panelsamtalen var en del av Midtnorsk film- og spillmarked, som ble arrangeret av Midgard Film Commission Norway, Midtnorsk filmsenter og Filminvest i samarbeid med Kosmorama Int. Film Festival og med SpareBank 1 som arene onsdag 9. mars 2022
PS Vi beklager lav lyd fra salen under spørsmålsrunden på slutten.