Jury for Signaturpitchen 2022

Skal kåre det beste av sju konkurrerende kortfilmprosjekt fra hele landet.

05.01.202212:33 Admin

Årets jury for Signaturpitchen består av:

Benjamin Thompson - Programansvarlig for kortfilm for Tribeca Film Festival siden 2010.

Jerry Carlsson - Kortfilmregissør fra Stockholm. Carlssons kortfilmer har blitt vist på prestisjetunge festivaler som Venezia, Locarno, Toronto, Tribeca og Clermont-Ferrand. Nå nylig vant "Nattoget" prisen for beste kortfilm under Nordisk Panorama 2021. Hans siste film, "Lyckad Upptining av Herr Moro", var del av det prestisjefylte programmet Short Cuts på Toronto Int. Film Festival i høst.

Renée J.H. Mlodyszewski - Produsent i produksjonsselskapet Oslo Pictures og driver i tillegg selskapet Punkt film. Mlodyszewski har produsert en rekke kortfilmer og var assistant producer på den kritikerroste spillefilmen "Håp" og associate producer på Norges Oscar-kandidat, "Verdens verste menneske".

Juryen skal vurdere sju ulike prosjekt fra hele landet. I sin vurdering skal juryen legge vekt på regissørens egenart, stemme og signatur. Grad av profesjonalitet skal ikke være avgjørende. En mindre erfaren filmskaper skal stille på lik linje med en erfaren. Det er selve prosjektet og signaturstemmen som skal telle. Alle prosjekter vil være i en tidlig fase, og juryens vurdering av kunstnerisk verdi og evne til å nå et publikum, skal vektlegges.

Signaturpitchen er en nasjonal kortfilmpitch som arrangeres hvert år under det nasjonale Kortfilmkonventet. I 2022 avvikles pitchen for andre gang online. Pitche-kandidatene er valgt ut fra hele landet av de regionale filmsentrene. Kandidatene konkurrerer om heder og ære og en pengepremie på 70.000 kroner gitt i fellesskap av Nordnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk filmsenter, Østnorsk filmsenter, Viken filmsenter og Midtnorsk filmsenter.  

Få med deg Signaturpitchen ved å melde deg på Kortfilmkonventet 2022.

Fra øverst til venstre: Benjamin Thompson, Jerry Carlsson & Renée J.H. Mlodyszewski
, click to open in lightbox
Benjamin Thompson
Benjamin Thompson, click to open in lightbox
Jerry Carlsson
Jerry Carlsson, click to open in lightbox
Renée J.H. Mlodyszewski
Renée J.H. Mlodyszewski, click to open in lightbox

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: