Kortfilmkonventet 2022 - online 12. januar

Velkommen til den syvende utgaven av det nasjonale Kortfilmkonventet, gratis og online: Onsdag 12. januar 10.00-14.00.

19.11.202109:19 Admin

Meld deg på her!

Se Kortfilmkonventet nå her!

Tematisk stikkord for Kortfilmkonventet 2022 er "Ytterkanter". Årets moderator er den allsidige regissøren og dokumentaristen Marte Hallem, som også er journalist, forfatter, tekstforfatter og musiker. 

Påmeldte vil også få tilsendt lenker og passord til to filmer av Jerry Carlsson: "Nattåget" og "Lyckad uptinning av Herr Moro". I tillegg ligger hans film "Shadow Animals" tilgjengelig for alle å se på Vimeo

NATTÅGET (2020) - THE NIGHT TRAIN
Oskar is on the night train heading home after an interview in Stockholm. With a long night ahead of him, he makes eye contact with Ahmad. For the first time he meets the gaze of someone who feels the same desire as he does. 

LYCKAD UPPTINING AV HERR MORO (2021) - SUCCESSFUL THAWING OF MR. MORO
Mr Moro finds out that his ex-partner Adrian, who has been cryopreserved for the past 43 years, will be thawed and brought back to life. When the staff from ScandiCryonics arrives to pick up the cryocontainer with Adrian’s body, Mr Moro realizes he might not be ready for Adrian to return.

Program

10:00   Velkommen og praktisk informasjon. Ved daglig leder Eli Gjerde og moderator Marte Hallem.

10:10   Filmatisk og tematisk kortfilm i ytterkanten. Mesterklasse med den svenske regissøren og manusforfatteren Jerry Carlsson som har vunnet en rekke priser for sine kortfilmer. "Nattoget" vant prisen for beste kortfilm under Nordisk Panorama 2021. Hans siste film, "Lyckad Upptining av Herr Moro", var del av det prestisjefylte programmet Short Cuts på Toronto Int. Film Festival i høst. Mesterklassen ledes av regissør Gunhild Enger, som selv har høstet mange priser for sine filmer, og også har blitt BAFTA-nominert

10:55   Signaturpitchen 2022! Sju kortfilmprosjekt fra hele landet, valgt ut av de regionale filmsentrene, konkurrerer om en premie på 70.000 kroner. Les mer om Signaturpitchen og kandidatene i 2022 her.

12:50   Kortfilm fra ytterkanten. Mesterklasse med den allsidige og erfarne filmskaperen og produsenten Clara Bodén som har etablert seg i Jämtland og som blant annet samarbeider over grensen med det norske filmmiljøet. Hvordan innretter hun seg for å lykkes som filmskaper i regionen? Vi møter Bodén i samtale med regissør og produsent Turid Rogne, som arbeider med både kortfilm, animasjon og dokumentar i det etablerte og Bergensbaserte produksjonsselskapet Aldeles. Både Bodén og Rogne har visjonen om en sterk signatur som fellesnevner.

13:30   Norsk filminstitutt informerer. 

Toril Simonsen fra Norsk filminstitutt skal snakke om NFIs strategiarbeid i fjor, og om de formatplanene de skal jobbe med nå. NFIs nye konsulent Rodrigo Stoicheff skal introdusere seg selv og snakke litt om arbeidet fremover.

13:45   Juryen presenterer vinneren av Signatutpitchen 2022.

Signaturpitchen

For femte gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch under Kortfilmkonventet. Pitche-kandidatene er valgt ut av de ulike regionale filmsentrene: Nordnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk filmsenter, Østnorsk filmsenter, Viken filmsenter og Midtnorsk filmsenter - som også bekoster premiesummen i fellesskap. Årets jury består av Benjamin Thompson; programansvarlig for kortfilm ved Tribeca Film Festival, manusforfatter og regissør Jerry Carlsson og Renée J. H. Mlodyszewski; produsent i produksjonsselskapet Oslo Pictures. Les mer om Signaturpitchen her.

 

Programkomiteen

Programkomite for Kortfilmkonventet 2022 er ledet av Elin Kristensen fra Midtnorsk filmsenter og består i tillegg av regissør Egil Pedersen, regissør og produsent Turid Rogne, regissør og produsent Line Klungseth Johansen - og fra Norsk filminstitutt: Lanseringskonsulent utland; Toril Simonsen og konsulent kompetanse og partnerskap; Rune Tellefsen.

 

Om Kortfilmkonventet

Kortfilmkonventet er en arena for faglig fordypning og en møteplass for de som satser på og jobber med kortfilm. Målgruppen for Kortfilmkonventet er regissører, manusforfattere og produsenter fra hele landet som jobber med kortfilm på høyt nivå. Målet er å skape en arena for diskusjon, nettverksbygging og faglig fordypning med kortfilmen og dens mange muligheter og utfordringer som utgangspunkt. Planleggingen av et fysisk Kortfilmkonvent 2022 var inntil midten av desember godt i gang, men på grunn av koronasituasjonen går arrangementet i 2022 av stabelen i en forenklet og forkortet digital form.

Det nasjonale Kortfilmkonventet arrangeres av Midtnorsk filmsenter i samarbeid med Nordnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk filmsenter, Østnorsk filmsenter, Viken filmsenter og Norsk filminstitutt. 

Her er kandidatene til årets signaturpitch. Fra øverst til venstre: Abel Robsahm, Tatiana Delaunay, Daniel Volle, Jørgen Bergundhaugen, Kristoffer Fagernes, Lina Helvik, Vidar Dahl, Toni Nordli, Zyna Røyseland og Ola Røyseland
Moderator Marte Hallem
Marte Hallem
Manusforfatter og regissør Jerry Carlsson
Jerry Carlsson
Regissør Gunhild Enger
Gunhild Enger
Filmskaper og produsent Clara Bodén
Clara Bodén
William Johansson
Regissør og produsent Turid Rogne
Turid Rogne

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: