Film om Trond Giske til IDFA

Håvard Bustnes film "Makta rår" får verdenspremiere i Amsterdam.

26.10.202122:53 Admin

Dokumentaristen Håvard Bustnes film om Trond Giske, "Makta rår", får verdenspremiere på IDFA i november i programmet "Frontlight". IDFA (International Documentary Films Amsterdam) er verdens største og viktigste dokumentarfestival, og nålløyet er trangt. Dette er andre gang filmskaper Bustnes har en film med under IDFA. Forrige gang var i 2017 med "Hatets vugge". 

-Vi er utrolig glade for at "Trond Giske - Makta rår" er plukket ut til å få sin verdenspremiere på den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA), hvor den vil bli presentert for både det lokale publikum, distributører, tv-stasjoner og festivaler fra hele verden. Det er alltid spennende å bringe en film med et helnorsk tema ut til et internasjonalt publikum, sier Håvard Bustnes.

"Makta rår" følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene. Filmen spenner fra tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering. "Makta rår" er produsert av UpNorth Film og støttet av Midtnorsk filmsenter.

, click to open in lightbox

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: