Ny spillkonsulent

Bransjeveteran Jon Cato Lorentzen er Midtnorsk filmsenters nye spillkonsulent.

07.09.202114:21 Admin

Lorentzen har lang fartstid i spillbransjen som kritiker, kommentator, redaktør og forfatter og har blant annet jobbet for VG, Aftenposten, Gamereactor og Eurogamer. I tillegg drev han, inntil i fjor, det profilerte spillstudioet Krillbite Studio i fem år. I dag jobber han i Oslo kommune mens han lager podcastene LOLbua og Spillrevyen på si.

Velkommen til oss, Jon Cato. Hvordan er ditt forhold til støtteordningene for spill i landet?

- Jeg kjenner de offentlige tilskuddsordningene godt etter å ha dekket de som journalist og også søkt og fått flere tilskudd fra min tid som spillutvikler. Men dette blir første gang jeg skal være konsulent og behandle søknader.

Hva synes du om den trønderske spillbransjen? Kjenner du godt til den fra før?

- Via indie-standen på SpillExpo, som jeg arrangerte i mange år, har jeg blitt kjent med mange spennende spillutviklere fra Trøndelag, og jeg ser frem til å bli godt kjent med enda flere!

Daglig leder ved Midtnorsk filmsenter, Eli Gjerde, er svært glad for å få Lorentzen med på laget. Filmsenteret har gitt støtte til spillutvikling siden 2020

- Inntil nå har vi delt spillkonsulent med Østnorsk filmsenter, og Henriette Myrlund har gjort en super jobb. På sikt har det imidlertid vært viktig å få på plass en egen spillkonsulent, bare for Trøndelag. Nå gleder vi oss til å bedre kjent med Jon Cato, sier Gjerde. 

Jon Cato Lorentzen tar fatt på sin første søknadsbunke for Midtnorsk filmsenter etter høstens søknadsfrist, 15. september. 

Jarle Hrafn Grindhaug
Jon Cato Lorentzen, click to open in lightbox

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: