Kortfilmkonventet 2021

Tirsdag 12. januar kl. 12 går Kortfilmkonventet av stabelen online. For fjerde gang arrangeres den nasjonale Signaturpitchen under arrangementet.

04.01.202111:22 Admin

Meld deg på her. OBS! Lenke til arrangementet sendes ut på mail til alle påmeldte.

Ikke gå glipp av årets Kortfilmkonvent som avvikles digitalt, tirsdag 12. januar kl. 12:00-16:00.

Vi starter som vanlig med Signaturpitchen der sju kortfilmprosjekt fra hele landet konkurrerer om en premie på 70.000 kr. Deretter blir det spennende faglig påfyll med bidrag fra Gabriela Pichler, Trine Wiggen, Marius R. Myrmel og Nina F. Grünfeld.

Det vil ikke bli gjort noe opptak, så den eneste muligheten å få med seg dette er å se det direkte!

Program (les mer under)

12:00 Velkommen og praktisk info ved Eli Gjerde, daglig leder ved Midtnorsk Filmsenter, og programleder Line Halvorsen.

12.10 Signaturpitchen 2021

14:00 Regissørens språk - med regissør Marius R. Myrmel

14:20 Hvordan oppstår magien på lerretet? En samtale mellom regissør Gabriela Pichler og skuespiller Trine Wiggen

14.50 Å regissere virkeligheten - med regissør Nina R. Grünfeld

15:15 NFI, hva nå? Om de nye ordningene. Hvordan påvirker de kortfilmskaperne?

15:45 Kåring av årets vinner av Signaturpitchen og avslutning

Faglig påfyll:

Kortforedrag: Regissørens språk med Marius R. Myrmel

Regissør Marius R. Myrmel har spesialisert seg på skuespillerinstruksjon og har siden 2016 holdt workshopen Regissørens språk. Her gir han et intensivt og spissformulet kortforedrag basert på sin metode.

Ved å se nærmere på hva skuespill er, og hva det krever av utøveren, viser han hvordan regissøren gjennom sin språkbruk enten kan hjelpe eller hindre skuespilleren inn i karakteren.

Marius R. Myrmel er utdannet regissør og manusforfatter ved Nordland kunst- og filmfagskole (2016). Eksamensfilmen hans Frysninger vant en rekke priser, blant annet Amanda for beste kortfilm. Siden har han laget en rekke kortfilmer, blant annet Rustning (2017) og Gnisninger (2020), begge med tilskudd fra NFI og Viken.

Hvordan oppstår magien på lerretet? En samtale mellom Trine Wiggen og Gabriela Pichler

Hvordan kan skuespilleren finne sin rolle og sitt uttrykk på en så presis og troverdig måte som mulig i samspill med regissøren? Skuespiller Trine Wiggen og regissør Gabriel Pichler har aldri jobbet sammen, men begge har begge mange tanker om hvordan en best kan legge til rette for at magi skal oppstå. Gabriela har i stor grad har brukt amatører som skuespillere i sine fiksjonsfilmer. Hvordan ville hun nærmet seg Trine Wiggen? Hvilke mekanismer må skuespiller og regissør sette i sving i samarbeidet for å skape filmkunst?

I denne samtalen deler de sine erfaringer med hverandre og oss. 

Trine Wiggen er utdannet ved Ballettakademien i Gøteborg, Universitetet i Oslo og Statens Teaterhøgskole (Khio). Hun er fast ansatt skuespiller ved Nationaltheatret. I tillegg jobber hun som regissør og som lærer i skuespill og regi på høyskolenivå. Hun har spilt i rundt 50 filmer og tv-serier - stort og smått - og i utallige teaterproduksjoner. Hun har lang og unik erfaring med å arbeide med ulike regissører. Hva ligger til grunn for de oppgavene hun velger? Hva er beste praksis for henne.

Gabriela Pichler er en er en svensk prisbelønnet regissør. Hun benytter et sosiologisk, filmvitenskapelig og kunstnerisk forankret fundament som verktøy når hun skaper sine filmer. Hun hadde Norgespremiere på sin debutfilm Spise, Sove, Dø under Tromsø Filmfestival i 2013. Hennes siste film var den kritikerroste Amatører fra 2018.

Kortforedrag: Å regissere virkeligheten med Nina F. Grünfeld

Nina F. Grünfeld er filmregissør og førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet. Hun er kjent for de personlige dokumentarfilmene Ukjent opphav, Den døende doktoren og Ninas barn. I 2015 ga hun og Espen Holm ut boken Ninas barn, om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2. verdenskrig. Frida: Min ukjente farmors krig er hennes andre bok. Boken, som er solgt til åtte land, er blitt beskrevet som en rystende fortelling om tilhørighet, savn og tap.

Kortfilmkonventet arrangeres av Midtnorsk filmsenter i samarbeid med Nordnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk filmsenter, Østnorsk filmsenter, Viken filmsenter og Norsk filminstitutt. 

Abstrakt profil av Trondheim by med Tyholttårnet veldig synlig, click to open in lightbox
Anne Valeur
Trine Wiggen
, click to open in lightbox
Gabriela Pichler
, click to open in lightbox
Johs Bøe
Nina F. Grünfeld
, click to open in lightbox
Marius R. Myrmel
, click to open in lightbox

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: