Unik workshop 4. og 5. oktober!

Med Anna Lian, Ingrid Bolsø Berdal, Øystein Moe og Nina B. A. Figenschow.

NB! Søknadsfrist til workshop: 18. september, les mer under!

Onsdag 4. og torsdag 5. oktober inviterer Midtnorsk filmsenter til en unik workshop der deltakerne er med i hvert øyeblikk av den skapende prosessen, i en tidlig fase av utviklingen av dramaserien Desember, med manusforfatter Anna Lian, regissør Ingrid Bolsø Berdal, fotograf Øystein Moe, produsent Nina B. A. Figenschow samt skuespillere (foreløpig ikke avklart hvilke). 

Dette er vår aller første workshop gjennom vårt nye, treårige interregprosjekt, Mid Nordic Visual Lab.

Desember er en dialogbasert dramaserie i utvikling. Her møter vi en familie som både går i tottene på hverandre, og viser hverandre stor kjærlighet og omsorg. 

Som en del av den kreative prosessen deler produksjonsselskapet Tordenfilm ved produsent Nina B. A. Figenschow, og manusforfatter Anna Lian,  regissør Ingrid Bolsø Berdal og fotograf Øystein Moe, utforskingen av seriens visualitet, fortellergrep og spillestil. 

Deltakerne i workshopen får være med på det som skjer akkurat her og nå - i realtid - når det kreative teamet er midt i den kunstneriske prosessen. Deltakerne får observere det finstemte samarbeidet mellom manusforfatter, regissør, skuespillere og fotograf.

I løpet av to dager blir deltakerne med som flue på veggen. Hvordan er dynamikken i det kunstneriske teamet? Hvilke valg blir gjort - og hvorfor? Hva blir tatt med videre? Hvordan påvirker testingen av materialet, og samspillet som utfolder seg, det videre manuset? 

I tillegg til å observere på nært hold, får deltakerne også mulighet til selv å bidra gjennom å stille spørsmål underveis i prosessen. Det blir satt av tid til felles samtale mellom teamet og deltakerne. Hver enkelt fagfunksjon vil ha sin egen lille introduksjon.   

Det vil arbeides med skuespillere, regi, foto og lyd for å finne ulike skuespiller- og kamerateknikker for scener med stor variasjon i følelser og temperatur.

Hvordan påvirker fotografens og kameraets tilstedeværelse skuespillernes tolkning, innlevelse og uttrykk, særlig i nærbilde? 

Hvordan oppnå en organisk, autentisk og naturlig dialog gjennom kamera?

Hvordan finne fram til det uttrykket som tjener denne historien best?

Målet med arbeidet er å finne en optimal arbeidsform, metode og teknikk for å forløse akkurat denne seriens beste berettende og visuelle potensial. 

Workshopen er åpen for norske og svenske deltakere som er profesjonelle kreative produsenter, regissører, manusforfattere, skuespillere eller fotografer. Fra norsk side må du tilhøre Trøndelag, og søkere som har mottatt støtte fra Midtnorsk filmsenter, vil bli prioritert. Dette gjelder ikke skuespillere og fotografer. 

Begrenset antall plasser!

For norske deltakere: Send en kort e-post med begrunnelse for hvorfor akkurat du trenger denne workshopen i forbindelse med ditt prosjekt til: Elin Kristensen -  elin@midtnorskfilm.no

Viktig: Merk e-posten med MNVL-Workshop i emnefeltet.

Bor du utenfor Trondheim og behøver overnatting og reisestøtte, kan dette søkes på vanlig måte gjennom RegPortal.

Workshopen er del av det treårige interregprosjektet Mid Nordic Visual Lab, der Midtnorsk filmsenter samarbeider med Filmpool Jämtland og Film i Västernorrland.