Trøndersk film markerer seg sterkt i Haugesund

Tre Amanda-nominasjoner til Norwegian Dream. Verdenspremiere på Bunadsgreriljaen, norgespremiere på Praying for Armageddon - og spesialvisning av Norge vårt Norge i toner og billeder med opptak av Trondheim Symfoniorkester.

Trøndelag markerer seg sterkt under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Den aller første, heltrønderske spillefilmen, Norwegian Dream, er nominert i hele tre kategorier under Amanda-prisutdelingen på lørdag: Beste manus: Justyna Bilik, Gjermund Gisvold og Radosław Paczocha. Beste regi: Leiv Igor Devold - og beste mannlige skuespiller: Hubert Miłkowski. 

En stor bragd for Spætt og den trønderske trioen Devold, Gisvold og produsent Håvard Wettland Gossé, samt resten av staben bak filmen, som har fått mange lovord i inn- og utland.

Dokumentarfilmen Bunadsgeriljaen, regissert av Mari Nilsen Neira med Helen Komini Knudsen og Aslaug Holm som med-regissører, har verdenspremiere som del av festivalprogrammet. Bak filmen står Fenris Film og Herstory.

UpNorth-dokumentaren Praying for Armageddon, regissert av Tonje Hssen Schei, som hadde verdenspremiere under CPH:DOX, har norgespremiere i Haugesund. Bak filmen står det etablerte produsent-teamet Christian Aune Falch, Torstein Parelius og Ingrid Galadriel Aune Falch.  

I tillegg vises produsent Dag Hoels nylansering av stumfilmklassikeren Norge vårt Norge i toner og billeder, med lyd fra opptak av filmkonserten med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen under Kosmorama i 2022.

 

 

Norwegian Dream er nominert i tre kategorier under Amanda. Bunadsgeriljaen har verdenspremiere og Praying for Armageddon har norgespremiere i Haugesund.