Full rulle for Filmbussen 2023!

Det omreisende filmverkstedet for ungdom i Trøndelag ble arrangert for 16. året på rad.

Filmbussen er et omreisende filmverksted for ungdom i alderen 13-19 år i regi av Midtnorsk filmsenter. I sommer deltok 92 unge, trønderske filmskapere, og totalt ble hele 20 fantasifulle kortfilmer produsert i mange ulike sjangre: grøssere, thrillere og komedier - og til og med en og annen sjangerhybrid, som f.eks. en skrekk-mockumentary!

Filmbussen 2023 hadde stopp i følgende kommuner: Verdal, Inderøy, Ørland, Trondheim, Midtre Gauldal, Oppdal og Melhus - sistnevnte hadde også med Skaun på laget. På hvert sted ble det arrangert et intensivt to-dagers filmverksted med profesjonelle filmskapere som instruktører og veiledere. 

– Det går nesten ikke gå an å lage kortfilm på to dager. Men på Filmbussen går det alltid, sier en sliten, men svært fornøyd leder av årets Filmbuss, Odin Norum Kvistad, selv oppvokst på Verdal og utdannet filmklipper fra filmskolen på Lillehammer. Med seg på instruktørlaget i sommer hadde han Thea Øien Sundet, Astrid Thorvaldsen og Sigurd Vaagland. 

– Annenhver dag får vi jo en helt ny film å jobbe med. En ny idé, et nytt crew. Det er utrolig givende, legger Odin til.

Lørdag 12. august var stemningen høy og salen fullsatt på Rockheim, der Storpremieren for årets Filmbuss ble avholdt. Hele fylkets Filmbuss-deltakere med familie var invitert, og brus og popcorn fra Rema i Midtbyen og Trondheim Kino sto på menyen. De ferdige filmene ble vist for et entusiastisk publikum, og en rekke «Gullbuss»-statuetter ble delt ut til unge, stolte filmskapere i mange kategorier.

Den gjeve Publikumsprisen ble stemt fram av de unge filmskaperne selv under Storpremieren, og den høythengende prisen gikk til skrekk-komedien «Berit» laget av Bjørn, Daniel, Karsten, Maiken og Sigrid fra Inderøy.

– Vi er superhappy for at så mange deltakere kom på Storpremieren. Det viser at de er stolte over filmene de har laget, og at de har lyst til å vise dem fram til publikum, avslutter Filmbuss-Odin.

Nå er det bare å glede seg til Filmbussen 2024!

Følg Filmbussen i Trøndelag på Facebook for å se filmer og bilder fra sommerens mange filmverksted!

 

 

 

Deltakere og instruktører i skjønn forening foran selveste Filmbussen på Inderøy!
Fra innspillingen av BERIT på Inderøy, skrekk-komedien som vant publikumsprisen på Filmbussens Storpremiere.
Instruktør Astrid omkranset av konsentrerte deltakere på Oppdal.
Moran og Nshuti tar en pause i innspillingen av DEN ONDE MR. BEAST i Midtre Gauldal.
Filmbussens leder Odin morer seg over dagens opptak sammen med deltakere fra Trondheim.
Dima og instruktør Astrid under innspillingen av NATT PÅ MUSEET på Ringve.
Benjamin tar i mot prisen for beste film på vegne av hele Trondheims-teamet bak TEGNESTIFTEN.