L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Rapport fra Midtnorsk Filmmarked

Nok en gang var Midtnorsk Filmmarked aktivt under Kosmorama, denne gang på flotte Amfien på Sparebank 1.

Midtnorsk Filmmarked er årets viktigste møteplass for alle som ønsker å bli bedre kjent med trøndersk filmbransje. Her møter du dyktige filmskapere som byr på smakebiter fra produksjoner som er under utvikling. Publikum og presse, studenter og politikere, næringsliv og kulturliv inviteres til en innholdsrik og spennende dag.

I år var intet unntak, her fikk vi en tettpakket dag med veldig mye spennende innhold. Her er hva som foregikk den dagen:

Torsdag 5. mars var stedet å være for alle filmaktører i Trondheim.
29.01.202015:09 Admin
08.30-08.40: Velkommen!

Ved Silje Engeness fra Kosmorama, Stig Bech fra Filminvest og Eli Gjerde fra Midtnorsk Filmsenter. Velkomsthilsen ved Eli Arnstad, konsernbanksjef Sparebank1.

08.40-09.45: Frokostmøte i samarbeid med Næringsforeningen: Verdien av en filminnspilling - hvilke ringvirkninger kan en filmproduksjon ha for lokalt næringsliv?

Spillefilmen Alle hater Johan, som skal spilles inn på Frøya i vår, er utgangspunktet for en panelsamtale med regissør Hallvar Witzø, produsent Elisabeth Kvithyll, næringssjef på Røros; Ole Kjetil Lagaard, virksomhetsleder strategi/kultur/næring på Frøya; Marit Wisløff Nordborg, Trond Åm fra restauranten Søstrene Karlsen i Trondheim og Marianne Vikan fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

Innledning ved Torgeir Sølsnes, Næringsforeningen i Trondheim. 

Moderator: Solveig Ræstad fra Midgard Film Commission Norway. 

10.00-14.30: Midtnorsk Filmmarked

10.00-10.10: Åpning ved Kjersti Moe, Norsk filminstitutts nye direktør.

Selskapspresentasjoner og filmatiske smakebiter:

Spætt Film har i løpet av de siste 15 årene vokst til å bli et av de største produksjonsselskapene i Trondheim. De siste årene har selskapet hatt stor suksess med sin dokumentarfilmsatsing blant annet med  Trondheimsreisen og Togrøvere, som ble valgt ut til den prestisjefylte kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Produsent Håvard Wettland Gossé presenterer Spætts nye dokumentarfilmprosjekt Mind over Matter, web-dokumentar-serien Banebrytere og selskapets satsing på spillefilm i regionen. 

 

Blaane Film er et ungt og ambisiøst produksjonsselskap som brenner for gode historier. I løpet av kort tid har Bente Maalen produsert kortfilmer med to av regionens talentfulle regissører: Rumpa av Elisabeth Matheson og Å være der av Helen Komini Knudsen. Selskapet har flere spillefilmer og kortfilmer i utvikling, også internasjonale samproduksjoner. På filmmarkedet presenteres spillefilmprosjektet En rumpe å dø for.

 

Film In Norway, ved Joachim Lyng, er en service-produsent som leverer tjenester til utenlandske produksjonsselskap som ønsker å gjøre opptak i Norge. De tilbyr alt en filmproduksjon trenger, fra å finne gode locations, leie av av folk og utstyr, innkvartering, produksjonsledelse med mer.

 

StorylineNOR er et uavhengig produksjonsselskap med virksomhet i Trøndelag og Nordland. Selskapet har utviklet og er medprodusent på spillefilmen Narvik i samarbeid med Nordisk. Filmen har premiére i desember i år. Selskapet har nylig vært involvert i produksjonen av TV-serien Twin, samt spillefilmene Swingers og Cry me a river. Storyline NOR eies og drives av Trond Eliassen, Tom-Vidar Karlsen og Storyline Studios.

 

Shuuto Midt er initiativtaker til Dramasentrum Midt-Norge som utvikler piloter, jobber med kompetanseheving og grunnforsker på alt som har med drama å gjøre. Shuuto eies og driftes av Arne Berggren og Kristine Berg, som begge har lang fartstid som serieskapere, produsenter og dramatikere.

 

Ekkofilm har siden 2006 produsert prisvinnende dokumentarfilm og tv-serier, vist på fjernsyn og filmfestivaler over hele verden. Produsent Stian Trovik presenterer korte utdrag fra tidligere prosjekt, og klipp fra to kommende; I Olavs fotspor, en detektivhistorie ledet av Olav den Helliges største fan, skuespiller Kristoffer Hivju - og Britannia Hotel, en fortelling om nye Britannias første år, hvor alt står på spill.

 

TMM Produksjon lager innhold for barn og voksne, innenfor sjangrene drama, dokumentar og underholdning for TV og kino. Produksjonsleder Julie B. Barstrand presenterer smakebiter. TMM er er produsent for SceneMidts dokumentar, Fremmed blod. Regissør Marte Hallem presenterer denne filmen som er en personlig reise i tid, sted og historie på vegne av et glemt folk, skogfinnene. Hva vil det si å være norsk i dag, og hva er eventuelt igjen av det skogfinske i henne og hennes barn? Det handler om identitet, det å være kvinne og det å være norsk. 

 

Studio Gauntlet er et spillutviklingsselskap. Daglig leder Lise Hagen Lie presenterer den lokale flerspilleren Bonkies som har en leken, estetisk egenart. Prosjektet begynner nå sin hoved-lanseringsfase og skal ut på flere kjente plattformer. Lie er involvert i flere prosjekter for å videreutvikle spillindustrien i Trøndelag, blant annet prosjektet Trygge Rammer og som ambassadør for Women in Games. Spillet Bonkies kan du prøve ut i lunsjen!

 

Helmet er et prisvinnende filmproduksjonsselskap og VFX-studio med en forkjærlighet for fantasirike miljø, særegne karakterer og unike historier. Selskapet har bred erfaring innen reklame, barne-TV, dokumentar, musikkvideo, kortfilm og VFX på nasjonale og internasjonale spillefilmer. Line Klungseth Johansen, Øystein Moe og Alexander Somma presenterer kortfilmen Popcorngutten.

 

Giljotin har fra vinduene til sin klippesuite på Brattøra panoramautsikt over Trondheim by. Men filmklipper Anders Teigen ser mest på skjermene med dokumentaropptak fra Athen, Venezia, Jakarta, Sierra Madre og Montana. Til sommeren ferdigstilles den svensk-norske kino-dokumentaren Age - en feelgood film om å jobbe med de som snart skal dø.

 

UpNorth Film er et av Norges største og mest erfarne produksjonsselskap av dokumentarfilm. Produsent Christian Aune Falch og regissør Håvard Bustnes presenterer en flunkende ny trailer til dokumentaren Apache!, og forteller om filmen om AP-profilen Trond Giske. Produsent Ingrid Galadriel Aune Falch presenterer en oversikt over de mange øvrige prosjektene selskapet er i gang med.   

 

Herstory produserer fiksjon og dokumentarfilm. Selskapet er heleid av kvinner og har som ambisjon å bidra til å øke kvinneandelen i norsk filmbransje. Produsent Mari Nilsen Neira og regissør Helen Komini Knudsen presenterer kinodokumentaren Bunadsgeriljaen, som handler om det som har blitt et nasjonalt folkeopprør for bevaring av et trygt fødetilbud i verdens rikeste land. Prosjektet utvikles i co-produksjon med Fenris Film.

 

Dag Hoel Filmproduksjon har i en årrekke produsert filmer for et internasjonalt TV- og kinopublikum. Selskapet er co-produsent på flere prisbelønte filmer, blant annet La Familia som hadde premiere i Cannes i 2017, og som ble Venezuelas kandidat til Oscar. Produsent Dag Hoel har i tillegg flere prosjekter med historiske filmer fra Trondheim; Trondheimsreisen (2018) og Trondheim på film (2019, 2020). 

 

Gonzodocs er et trøndersk-basert produksjonsselskap som arbeider med deltakende dokumentar med temaer relatert til samfunn og menneske. Selskapet er hovedprodusent for Nasi Padang - A Viral Adventure, og co-produsent for Newtopia. Begge dokumentarene er regissert av Audun Amundsen, og er hans debut-dokumentarer med premiere våren 2020. Begge filmene vises under Kosmorama.

 

Arbeid med manus dokumentar Manusforfatter Bjørn-Erik Hanssen og produsent Ingrid Galadriel Aune Falch forteller om prosessen rundt manusarbeidet til dokumentaren Vår alles Kirsten Heiberg. Heiberg arbeidet i tysk filmindustri under Joseph Goebbels og ble etter krigen stjerne på Trøndelag Teater. 

 

Arbeid med manus fiksjon Forfatter Nina Elisabeth Grøntvedt og regissør Elisabeth Matheson har sammen skrevet manus til kortfilmen Rumpa som hadde premiere under årets Minimalen. Sammen med produsent Bente Maalen arbeider de nå videre mot en spillefilm; En rumpe å dø for. Grøntvedt og Matheson forteller om sitt samarbeid og arbeidsprosess. 

 

15.30-17.00: DRAMA-PITCH 2020

Pitchekonkurransen innledes med en kort presentasjon av tidligere pitchevinnere:

Fra Vårstigen 2018: 

Gudrun Austli og Jon Vatne: Ulv, ulv samt Line Klungseth Johansen, Øystein Moe, Alexander Somma: Grimsby.

Dramapitch 2019: Anna Lian, Ormsteinen.

 

I desember 2019 utlyste Filminvest en pitchepris på kr 100 000,- til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i Filminvests region, Trøndelag og Innlandet. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge. Av 21 innsendte bidrag har juryen valgt følgende fire prosjekter til finalen under filmmarkedet. 

 

  • Arhat                         – Jens Glomnes Hertzberg
  • En kur for alt             – Birgitte Bratseth/Roger Aasegg
  • Hjertets fryd              – Helen Komini Knudsen & Åse Marie Johansen Reiertsen
  • Sovende hunder       – Roar Ræstad

 

Hvert prosjekt får åtte minutter til å presentere ideen muntlig. Juryen får deretter syv minutter til å stille spørsmål. Juryen vurderer prosjektet ut i fra ideens regionale forankring, originalitet og relevans. Kunngjøring av vinner skjer i forbindelse med Kanonprisen senere på kvelden

 

Juryen består av: 

  • Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved NTNU
  • Eric Vogel, daglig leder og produsent, Tordenfilm
  • Jan Elisabeth Lindvik, professor og undervisningsleder ved Den norske filmskolen

 

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: