Kreative filmdager på Øyna i mai

Første uke av mai inviterte vi trønderske filmskapere til inspirerende dager på Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy. Under en høy himmel og gjennom fortrolige samtaler fordypet deltakerne seg i den kunstneriske utviklingen av eget prosjekt. 

Totalt 20 filmskapere deltok på hele eller deler av samlingen som hadde fokus på regissørenes kunstneriske ambisjoner og erfaringsutveksling på høyt nivå. Regissør Eirik Svensson (Den største forbrytelsen, Harajuku m. fl) og fotograf Alvilde Horjen Naterstad bidro til å løfte blikket og inspirere.

Sammen med skuespillerne Katja Lindeberg og Hans Petter Nilsen utforsket deltakerne scener fra to dramaserier og én spillefilm som er i utvikling med støtte fra Midtnorsk filmsenter. Fra NFI deltok konsulentene Tom Gulbrandsen, Rodrigo Stoicheff og Anna J. Ljungmark - i tillegg til filminstituttets nye produksjonsrådgiver, Helen Prestgaard. De fikk et skikkelig maratonløp med én til én-møter med alle deltakerne. De ble godt kjent med med den trønderske filmbransjen i løpet av oppholdet, og ga gode råd på veien videre. 

Opplegget på Øyna var det første av sitt slag i regi av Midtnorsk filmsenter, og var en miks av fellessamlinger med prosjektpresentasjoner, workshop med regissør, fotograf og skuespillere, én-til-én-møter/veiledning - og deltakernes dypdykk i eget prosjekt. I tillegg ble det god tid til sosialt samvær med nærreist mat i unike natur- og arkitekturomgivelser. 

Målgruppen for dagene på Øyna var først og fremst regissører som er i gang med et prosjekt støttet av Midtnorsk filmsenter. 

 

Kreative filmdager i spektakulære omgivelser på Øyna.
Deler av gjengen samlet foran monitor.