L

Midtnorsk Filmsenter

Kjøpmannsgata 35

7011 Trondheim

Epost
post@midtnorskfilm.no

w

Årets andre tildeling fra Midtnorsk Filmsenter

01.01.197000:00 Admin

12 trønderske film- og spillprosjekt får til sammen 2,4 millioner i støtte i årets andre tildelingsrunde ved Midtnorsk Filmsenter. To dokumentarer og en kortfilm får støtte til produksjon, mens fem dokumentarer, tre kortfilmer og et VR-spill får støtte til utvikling.

Filmkonsulent hos Midtnorsk Filmsenter er KriStine Ann Skaret. Henriette Myrlund har vært konsulent for spill i denne runden.

- Det har vært en spennende runde med mange sterke søknader både fra etablerte og nye filmskapere, sier filmkonsulent Skaret. 

- Spætt Film utmerker seg med tilskudd til fire prosjekter, både kortfilm og dokumentar, i tillegg til Helmet, som mottar tilskudd til tre korte fiksjonsprosjekter. Det er også interessant å se nye serie-formater, både i dokumentar- og fiksjonssjangeren, og gledelig å se at flere av de etablerte selskapene knytter til seg nye regissører, sier Skaret.

Til søknadsfristen 30. april kom det inn 40 prosjektsøknader som til sammen søkte om 8,7 millioner kroner. Kvinneandelen i nøkkelposisjoner i de prosjektene som blir tildelt støtte er på 32%.

Neste søknadsfrist er 15. september.
 

Produksjonstilskudd

 
Banebryterne (dokumentar)
Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé
Totalbudsjett: 1 669 104 NOK
Innvilget produksjonstilskudd: 250 000 NOK
Regi: Finn Walther og Emma Jøsok

Drømmen om å spille på Rosenborg kan nå bli en realitet for alle trønderske jenter som spiller fotball. Denne web-serien følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
«Emma Jøsok er en ny og spennende regi-stemme fra Spætt som jeg tror vil ha evnen til å komme på innsida av laget og tett på spillerne, og samtidig ha et overordnet blikk på hva denne historien forteller om kvinners kamper i samfunnet generelt, og i fotballen spesielt. Dette er prosjekt med stor regional tilknytting, både kreativt og innholdsmessig, og det er særlig gledelig at Adressa har kommet på banen som distribusjonsplattform for dokumentarserier.»


Livet av Havnes (dokumentar)
Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé
Totalbudsjett: 569 855 NOK
Innvilget produksjonstilskudd: 340 000 NOK
Manus og regi: Magnus Skatvold
 
Poeten Eirik Havnes fremfører et slam-dikt om selve «Livet» på 20 minutter og tre kilometer i et one-take filmopptak akkompagnert av live musikk.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
«Dette er nyskapende, både kunstnerisk, metodisk og lanseringsmessig, og et originalt skritt fra Spætt og Skatvold som jeg gleder meg til å se gjennomført.»
           

Tåkeland (kort fiksjon)
Produsent: Helmet AS ved Line Klungseth Johansen
Totalbudsjett: 923 006 NOK
Innvilget produksjonstilskudd: 100 000 NOK
Manus: Line Klungseth Johansen, Øystein Moe og Alexander Somma
Regi: Line Klungseth Johansen og Alexander Somma
 
«Tåkeland» er en forestilling om en slags komalignende tilstand. Det er en verden med andre regler, hvor man kan flykte fra virkeligheten, men ikke unnslippe den. Filmen utforsker denne verdenen visuelt, lydmessig, og emosjonelt
 
Prosjektet «Tåkeland» får innvilget ekstraordinært produksjonstilskudd relatert til koronasituasjonen.
 

Utviklingstilskudd


Requiem (dokumentar)
Produsent: UpNorth Film AS ved Christian Aune Falch og Torstein Parelius
Totalbudsjett: 579 220 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 150 000 NOK
Manus: Gunnar Hall Jensen og Måns Berthås
Regi: Gunnar Hall Jensen
 
I «Requiem» angriper vi vår vestlige schizofrene tilstand, der vi på den ene siden vet våre liv må endres betydelig for at menneskeheten skal overleve, men i praksis velger å ikke gjøre noe med det. Dette er en tragikomisk film om at vi går mot verdens undergang med åpne øyne, vel vitende om hvor drastiske kollektive klimatiltak som faktisk kreves av alle for å kunne gi oss fremtiden tilbake.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Gunnar Hall Jensen vil følge den visjonære arkitekten Anders Nyquist, som har brukt sin kunnskap til å skape et liv som er bærekraftig – selv om det sannsynligvis går mot slutten for både Nyquist og jorda. Dette er et nytt samarbeid mellom Hall Jensen og UpNorth Film, som har funnet tonen gjennom filmen «Oh it Hertz»»
 
 
I tjeneste for Norge (dokumentar)
Produsent: Ekkofilm AS ved Fredrik Hygen Gudesen
Totalbudsjett: 614 296 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 250 000 NOK
Manus og regi: Stian Trovik
 
Norge. Et land som fremmer fred og forsoning. Slik liker vi å se på oss selv. Men er det egentlig sannheten? Siden andre verdenskrig har over 100 000 nordmenn deltatt i krig og konflikt i utlandet. Hva kjemper vi egentlig for? Hva utretter vi? Og hvorfor deltar vi? «I tjeneste for Norge» er en dokumentarserie om Norges rolle i internasjonale operasjoner, fortalt av de som faktisk var tilstede.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Dette prosjektet ønsker å skape debatt om Norges deltagelse i internasjonale kriger og konflikter, og gi en stemme til norske krigsveteraner i vår tid. Ekkofilm har tidligere levert solide serier i dette formatet, bl.a. den Gullrutenominerte «Alliert og Alene». Jeg har stor tro på at "I tjeneste for Norge" vil kunne både nå og utfordre et stort publikum i samarbeid med NRK.»
 
Make Her See (dokumentar)
Produsent: Tagline AS ved Ida Eldøen
Totalbudsjett: 260 000 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 234 000 NOK
Manus og regi: Denise Hauser
 
Denne kunstneriske kortdokumentaren utforsker hva det vil si å være kvinnelig filmskaper i dag, og hvordan disse filmskaperne kan bli rollemodeller for den kommende generasjonen av ambisiøse historiefortellere. Kvinnene som intervjues vil ha ulik bakgrunn og nasjonalitet, og de vil legge grunnlaget for dokumentaren, som skal være en blanding av live-action og animasjon / kunstneriske sekvenser.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Regissør Denise Hauser leter etter rollemodeller og ønsker å lage en kortdokumentar om kvinnelige filmregissører hun ser opp til - og derigjennom motivere også andre kvinner til å fortsette å jobbe seg frem som filmskapere. Dette er et nytt samarbeid mellom Hauser og Tagline, som allerede samarbeider om prosjektet ´Losing Nobody´.»
 
 
Lysår (kort fiksjon)
Produsent: Spætt film ved Håvard Wettland Gossé
Totalbudsjett: 265 216 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK
Manus: Didrik Morits Hallstrøm 
Regi: Vegard Dahle
 
Hva om du ble tvunget til å glemme alt? Hvor langt ville du da gått for å huske dine siste dager på Jorda? Stekt løk, øl, tøymykner. De eksotiske fuglene som trakk gradvis lengre nord. De døde furunålene. Den siste gangen du så datteren din hoppe på trampoline. «Lysår» er verdens første nordic sci-fi.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «En kortfilm inspirert av romanen ved samme navn skrevet av manusforfatter Didrik Morits Hallstrøm. Dette er et spennende samarbeid der Vegard Dahle får mulighet til å videreutvikle et litterært science fiction univers som både er teknisk og emosjonelt utfordrende.»
 
 
Melina (kort fiksjon)
Produsent: Helmet AS ved Line Klungseth Johansen
Totalbudsjett: 349 301 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK
Manus og regi: Jørn Utkilen
 
En gruppe med unge kvinner drar på et jobbkurs på landet, men i stedet for å få hjelp, må de i stedet hjelpe stedet med å overleve.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «En historie om en gruppe kvinner som drar på jobbkurs i skogen, der de konfronteres med større utfordringer enn deres egne, og nye konkurranser og allianser oppstår. Utviklingsstøtte gis for å synliggjøre visuell stil og metode, som kan styrke troen på at Helmet + Utkilen vil gi oss noe vi ikke har sett maken til. Det er også interessant å se «webisodes»-formatet utvikles i regionen.»
 
 
Syn: En film om Ole Blind og Kristin Kaos (dokumentar)
Produsent: Mattima Film AS ved Andrew Grant og Øyvind Gregersen
Totalbudsjett: 602 713 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 150 000 NOK
Manus og regi: Kristin Nordsæther
 
Den blinde pianisten Ole lar tålmodig sin nysgjerrige kjæreste Kristin utforske hans indre verden ved å la henne ta med kamera inn i livene deres. Det som følger er en sju år lang filmet beretning om et ekstraordinært forhold - fra forelskelse, etablering og kjærlighet - til motvillig brudd. Fortalt gjennom Kristins dagbøker er dette et nært portrett av deres ofte ekstatiske kjærlighetsforhold.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «En ekstraordinær kjærlighetshistorie om å bli sett av en som ikke kan se og å gi slipp for å redde den andre – eller kanskje seg selv. Jeg har stor tro på Kristin Nordsæthers samarbeid med Mattima film, og gleder meg til å følge dette prosjektet gjennom videre utvikling.»
 
 
Kysteventyret (dokumentar)
Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé
Totalbudsjett: 180 000 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 150 000 NOK
Manus og regi: Magnus Skatvold
 
Det som startet som en demokratisk «attåtnæring» for bønder og fiskere, ble på kort tid en milliardindustri. «Kysteventyret» er historien om pionerene som startet det hele.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Teamet fra Spætt har tidligere levert solide filmer i denne sjangeren, og vil med denne filmen ta tak i en del av vår historie som er høyst relevant i dag. I utviklingen vil de samle intervjuer og arkivmateriell og lage pilot med tanke på videre finansiering og lansering.»
 
 
Suburbia (kort fiksjon)
Produsent: Helmet AS ved Line Klungseth Johansen
Totalbudsjett: 289 000 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK
Manus og Regi: Line Klungseth Johansen
 
«Suburbia» tar for seg én dag i livet for ungdomsgjengen rundt Ylva (13), som starter ettermiddagen på baderommet hjemme før hun møter venner.
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Det visuelle materiale som er levert til søknaden Suburbia er suggererende og vekker en uro i meg. Regissør Line Klungseth Johansen evner å skape en stemning av rastløs energi på kanten til grenseoverskridelse blant ungdom i en brytningstid.»
 

The Incident at Hill Outpost (interaktiv produksjon)
Produsent: Breach AS ved Marius Thorvaldsen
Totalbudsjett: 1 026 666 NOK 
Innvilget utviklingstilskudd: 200 000 NOK
Creative Director: Sindre Askim Grønvold
Spilldesigner: Are Akselsen
Teknisk leder: Martin Sivertsen
 
The «Incident at Hill Outpost» er et VR-spill for 3-10 spillere, hvor man må samarbeide for å overleve. Spillerne vil gå inn i rollene som mannskap på den arktiske forskningsbasen “Hill Outpost”. Innestengt, under et voldsomt uvær, i en plutselig mørklagt base som resultat av et mystisk strømbrudd, viser det seg at ikke alle i mannskapet er den de utgir seg som...
 
Utdrag fra konsulentens vurdering:
 «Et spennende og kreativt konsept som kombinerer mer tradisjonelle formater med VR. Det blir spennende å følge den videre utviklingen av dette prosjektet.»

 

"Banebryterne" fra Spætt film er et av prosjektene som fikk støtte i denne runden.

Meld deg på nyhetsbrev

Ikke gå glipp av våre nyheter og arrangementer: