Filmstøtte for unge

Disse støtteordningene er for unge filmskapere som ennå ikke er del av den profesjonelle filmbransjen, og dersom du ønsker å arrangere tiltak for barn og unge.

12.04.201610:05 Tore Olsen

Skal du lage film?

Skal du lage en film kan du søke Kortfilmstipend Ung fra Midtnorsk filmsenter via RegPortal. Les om hvordan du søker Kortfilmstipend Ung. NB! Er du ung/student/ikke etablert bransjeaktør enda, skal du velge «Aktiviteter for barn og ungdom» etter at du har valgt kategorien «Stipend». Maksbeløpet her er kr. 10.000,- Vi støtter ikke filmer som er en del av et studieforløp - men studenter som lager film på fritiden må gjerne søke.

Reisestøtte

Skal filmen din vises på en filmfestival eller du skal delta på en filmworkshop, kan du søke reisestøtte fra Midtnorsk Filmsenter. For reiser i Norge uten overnatting kan det søkes inntil 1500 kroner i støtte, og for reiser med overnatting: inntil 3000 kroner. Reiser utenfor Norge støttes normalt med inntil 4000 kroner. Søknaden sender du via RegPortal. Søknadene behandles fortløpende og behandlingstiden er én til tre uker. Ta kontakt i god tid før du planlegger å reise.

Mentorordning

Unge filmskapere kan søke mentorstøtte for unge på inntil kr. 5000. Dette forutsetter en avtale med en profesjonell filmskaper som skal fungere som mentor for deg, og en rapport fra begge parter etter at mentorordningen er ferdig. Denne ordningen har løpende søknadsfrist. Søkes via RegPortal.

Støtte til filmaktiviteter for barn og unge

Skal du arrangere en filmworkshop, et kurs eller en lignende aktivitet hvor barn eller unge er målgruppen, kan du søke støtte hos Midtnorsk Filmsenter til dette. Maksimumsbeløp for denne typen tilskudd er 10.000 kroner.

Søknaden sendes via RegPortal. Velg søknadstype «Tiltak» og deretter «Aktiviteter for barn og ungdom». Søknadene behandles fortløpende og behandlingstiden er en til tre uker.

Ta kontakt

Har du spørsmål – ikke nøl med å ta kontakt med filmsenterets leder for barn & unge talenter, Kjetil Kvale Sørenssen, på epost eller telefon 922 00 218.

FilmLAB Ung i Helmet Studio
Fra FilmLAB Ung i Helmet Studio, click to open in lightbox
produksjon fra Filmbussen
Plakat fra Filmbussen-film, click to open in lightbox