Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Midtnorsk FilmsenterVi tilbyrFilmkurs for unge

Lær om film!


FilmLab UNG

Midtnorsk Filmsenter arrangerer kurs for deg som er ung filmskaper, knyttet til ulike fagfunksjoner og ulike filmsjangre. Vi kaller denne kursrekken for FilmLab UNG, og vi har blant annet hatt kurs i regi og skuespillerinstruksjon, filmfoto og produksjonsdesign, klipp, manusarbeid, produksjonsledelse, filmlyd i opptak og etterarbeid, musikkvideo, etterarbeid – VFX og dokumentarfilm. De fleste kursene går over to dager (lørdag og søndag) og har plass til ti deltakere. Har du et ønske eller tips til et kurs du synes vi bør arrangere? Ikke nøl med å ta kontakt!


Filmbussen Trøndelag – sommerens artigste eventyr

Filmbussen Trøndelag har i over 10 år vært vårt omreisende sommertilbud til ungdom mellom 12 – 18 år i regionen. Kurset krever ingen forkunnskaper, og du kan lese mer om hvilke kommuner som til enhver tid får besøk på facebookgruppa vår noen uker før turnéstart. På Filmbussen – også kalt «sommerens artigste eventyr» – får du et intensivt filmkurs over to dager. Etter endt turné arrangerer vi Filmbussen Storpremiere, en feiende flott prisutdeling for alle deltagerne, med rød løper og alt som ellers hører med. Filmene som er laget på Filmbussen fra og med 2013 er å finne på facebook.


FilmbussenCamp

Sommeren 2014 og 2016 arrangerte vi FilmbussenCamp i hele fem dager på Stokkøya i Åfjord. Pilotprosjektet ble utviklet av regissør Hallvar Witzø og Marit Bakken fra Midtnorsk Filmsenter. Prosjektutviklingen ble gjort i samarbeid med Tormod Gjersvold – kulturskolerektor i Åfjord kommune. Målet med campenene var å utvikle et filmkurs på høyt faglig nivå med rom for både teori og praktiske øvelser. Over fem dager ble det laget film fra A til Å med ungdommer fra store deler av Trøndelag i alderen 14 til 25 år. FilmbussenCamp fra 2016 ble behørig dokumentert i Filmbonanza på NRK og TV-Adressa. FilmbussenCamp var en suksess, og vi jobber med å få arrangert en liknende kursuke flere ganger.


Ta kontakt

Lurer du på noe? Bare ta kontakt med filmsenterets leder for barn og unge talenter, Marit Bakken – på epost eller telefon 986 30 060

Fra Filmbussencamp 2014 - på Stokkøya i Åfjord kommune