Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Midtnorsk FilmsenterVi tilbyrFilmkurs for unge

Lær om film


FilmLab UNG

Midtnorsk Filmsenter arrangerer kurs for deg som er ung filmskaper, knyttet til ulike fagfunksjoner og ulike filmsjangere. Vi kaller denne kursrekken for FilmLabUNG, og vi har blant annet hatt kurs i Regi og skuespillerinstruksjon, Filmfoto og produksjonsdesign, Klipp, Manusarbeid, Produksjonsledelse, Filmlyd i opptak og etterarbeid, Musikkvideo, Etterarbeid – VFX og Dokumentarfilm. De fleste kursene går over to dager (lørdag og søndag) og har ti deltakere. Har du et ønske om et kurs/tips til et kurs du synes vi bør arrangere? Ikke nøl med å ta kontakt!


Filmbussen Trøndelag

Filmbussen Trøndelag er vårt omreisende «kursflaggskip», som ikke krever forkunnskaper og som reiser rundt i Trønderske kommuner hver sommer. Er du mellom 12 og 19 år kan du melde deg på i din kommune – du kan lese mer om hvilke kommuner som til enhver tid får besøk på facebookgruppa vår noen uker før turnéstart. På Filmbussen – også kalt «sommerens artigste eventyr» – får du et intensivt filmkurs over to dager. Etter endt turné arrangerer vi Storpremiere Det ble – en feiende flott prisutdeling, med rød løper og alt som ellers hører med. Filmene som er laget på Filmbussen fra og med 2013 er å finne på facebook.


FilmbussenCamp

Sommeren 2014 og 2016 arrangerte vi FilmbussenCamp i hele fem dager på Stokkøya i Åfjord. Pilotprosjekt ble utviklet av regissør Hallvar Witzø og Marit Bakken fra Midtnorsk Filmsenter. Prosjektutviklingen ble gjort i samarbeid med Tormod Gjersvold – kulturskolerektor i Åfjord kommune. Målet med campenene var å utvikle et filmkurs på høyt faglig nivå med rom for både teori og praktiske øvelser. Over fem dager ble det laget film fra a til å med ungdommer fra store deler av Trøndelag i alderen 14 til 25 år. FilmbussenCamp fra 2016 ble behørig dokumentert i Filmbonanza på NRK og TV-Adressa. FilmbussenCamp var en suksess, og vi håper å få arrangert en liknende kursuke flere ganger.


Ta kontakt

Lurer du på noe? Bare ta kontakt med Marit – på telefon 73 51 55 50/mobil 986 30 060 eller send en mail til marit(at)midtnorskfilm.no

Fra Filmbussencamp 2014 - på Stokkøya i Åfjord kommune