Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Midtnorsk FilmsenterVi tilbyrFilmkurs for unge

Lær om film


FilmLab UNG

Midtnorsk Filmsenter arrangerer kurs for deg som er ung filmskaper, knyttet til ulike fagfunksjoner og ulike filmsjangere. Vi kaller denne kursrekken for FilmLabUNG, og vi har blant annet hatt kurs i Regi og skuespillerinstruksjon, Filmfoto og produksjonsdesign, Klipp, Manusarbeid og Dokumentarfilm. De fleste kursene går over to dager (lørdag og søndag) og har ti deltakere. Høsten 2015 arrangerer vi kurs innenfor følgende tema: Produksjonsledelse, Filmlyd i opptak og etterarbeid, Musikkvideo og Etterarbeid – VFX. Mye å glede seg til for deg som bor i regionen vår og er mellom 15 og 25 år altså! Har du et ønske om et kurs/tips til et kurs du synes vi bør arrangere? Ikke nøl med å ta kontakt!


Filmbussen Trøndelag

Filmbussen Trøndelag er vårt omreisende «kursflaggskip», som ikke krever forkunnskaper og som reiser rundt i Trønderske kommuner hver sommer. Er du mellom 12 og 19 år kan du melde deg på i din kommune – du kan lese mer om hvilke kommuner som til enhver tid får besøk på facebookgruppa vår noen uker før turnéstart. På Filmbussen – også kalt «sommerens artigste eventyr» – får du et intensivt filmkurs over to dager. Sommer 2015 fikk følgende kommuner besøk: Oppdal, Skaun og Melhus, Åfjord, Ørland, Verdal, Midtre Gauldal, Levanger (Leira Statlige Mottak), Steinkjer og Stjørdal kommune. Storpremieren ble arrangert i det splitter nye kulturhuset i Stjørdal – Kimen. Det ble en feiende flott prisutdeling, med rød løper og alt som ellers hører med. Filmene som er laget på Filmbussen fra og med 2013 er å finne på facebook. Vi gleder oss til å rulle på trønderske veier også i 2016!


Filmport.no

filmport.no kan du se film, laste opp film, lese om film, finne likesinnede og holde deg orientert om hva som skjer at kurs, festivaler og andre aktiviteter for unge filmskapere. Opprett en profil og hold deg oppdatert!


FilmbussenCamp

Sommeren 2014 arrangerte vi FilmbussenCamp i hele fem dager på Stokkøya i Åfjord. Pilotprosjekt ble utviklet av regissør Hallvar Witzø og Marit Bakken fra Midtnorsk Filmsenter, med utgangspunkt i midler fra Sør-Trøndelag fylkeskommune. Prosjektutviklingen ble gjort i samarbeid med Tormod Gjersvold – kulturskolerektor i Åfjord kommune. Målet med campen var å utvikle et filmkurs på høyt faglig nivå med rom for både teori og praktiske øvelser. Over fem dager ble det laget film fra a til å. 19 ungdommer fra sju trønderske kommuner i alderen 14 til 23 år deltok. Campen resulterte konkret i fire svært ulike filmer med høyt nivå. FilmbussenCamp er behørig dokumentert i Filmbonanza på NRK og TV-Adressa. FilmbussenCamp var en suksess, og vi håper å få arrangert en liknende kursuke i 2016.


Ta kontakt

Lurer du på noe? Bare ta kontakt med Marit – på telefon 73 51 55 50/mobil 986 30 060 eller send en mail til marit(at)midtnorskfilm.no

Fra Filmbussencamp 2014 - på Stokkøya i Åfjord kommune