Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Midtnorsk FilmsenterTildelingerTildelinger 2013

Tildelinger

Midtnorsk Filmsenter

Våren 2013

Ti trønderske filmprosjekter får 2,35 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter. Filmsentret mottok 38 søknader fra 26 ulike søkere. Det ble søkt om til sammen 7,5 millioner kroner til prosjekter med et samlet totalbudsjett på 38,6 millioner. Samlet totalbudsjett for de 10 prosjektene som fikk støtte er 21,2 millioner kroner. Filmkonsulent ved vårens tildelinger er Kalle Løchen.


Dokumentarfilmer om 2. verdenskrig

Filmproduksjonsselskapet Ekkofilm har fått støtte filmen og tv-serien Alliert og alene som omhandler invasjonen av Norge i 1940. Prosjektet har et budsjett på nærmer 10 millioner og er en av de største filmproduksjonene i Midt-Norge til nå. Den Amandavinnende regissøren Håvard Bustnes har også fått støtte til en ny film. Dokumentarfilmen Glamour for Goebbels tar for seg filmstjernen Kirsten Heibergs liv i nazityskland. Manusforfatter er Bjørn-Erik Hanssen som også var manusforfatter på Amandavinneren Blod og ære.


Ambisiøs animasjon

Et annet ambisiøst prosjekt som har fått støtte er animasjonsfilmen Wanda løper, basert på en novelle av Vigdis Hjorth. Bak filmen står selskapene Klipp og lim og Helmet som er to av regionens sterkeste miljøer innen animasjon og visuelle effekter. Mali Finborud Nøren har fått produksjonsstøtte til dokumentarfilmen Malis mamma og Gossé Media har fått støtte til kortfilmen Fallet.


ALLIERT OG ALENE – dokumentarfilm

Alliert og alene omhandler invasjonen av Norge i 1940. Felttoget skildres for første gang gjennom allierte og norske veteraner, som kaster nytt lys over krigshistorien.


WANDA LØPER – kortfilm

Wanda er 12 år. Det er ofte bråk og krangel hjemme. Hver gang det er krangel løper Wanda hjemmefra og ut i skogen. Kranglingen er så hyppig at Wanda etterhvert blir en rask løper.


GLAMOUR FOR GOEBBELS – dokumentarfilm

Den norske skuespilleren Kirsten Heiberg var filmstjerne i nazityskland og en del av propagandamaskineriet til Goebbels, men endte sitt liv som alkoholisert kioskdame i Oslo.


MALIS MAMMA – dokumentarfilm

I over 40 år har Malis mamma, Gunnhild, drømt om å utøve yrket sitt som stofftrykker. Men det å følge drømmen – hva krever det egentlig av et menneske?


FALLET – dokumentarfilm

En fjellklatrer må ha stor tillit til sin partner. Men hva om tilliten brytes og blir til forakt 500 meter over fast grunn?


DEN RØDE KNAPPEN – dokumentarfilm

Boris Jeltsin satt med fingeren på knappen da en norsk forskningsrakett ble skutt opp fra Andøya. Var vi minutter fra Atomkrig?


BITS & BITS – dokumentarfilm

Eksperimentell dokumentarfilm om fildeling og kulturpolitikk


MITT LIV MED ALZHEIMERS – dokumentarfilm

Dette er et portrett av Ellinor som i 2009 fikk diagnosen Alzheimer. Hun formidler hvordan det er å ha denne sykdommen.


TRÅL – dokumentarfilm

Trål er en forblåst og likevel lun dokumentarfilm som skildrer hverdagen ombord på en mellomstor, norsk fisketråler under det årlige sildefisket i Barentshavet.


GOD JUL – kortfilm

God jul handler om en mann som prøver å redde broren sin uten å avsløre at han selv tilbringer julaften alene hjemme mens han later som om han er på ferie i Karibien.


Høsten 2013

Midtnorsk Filmsenter har behandlet 32 søknader om støtte til filmprosjekter i Trøndelag. Det ble til sammen søkt om 5,2 millioner i støtte til prosjekter med et totalbudsjett på 22,4 millioner. Midtnorsk Filmsenter mottok 32 søknader fra 21 ulike søkere. Det ble søkt om til sammen 5,2 millioner kroner til prosjekter med et samlet totalbudsjett på 22,4 millioner. Samlet totalbudsjett for de 12 prosjektene som fikk støtte er 7,4 millioner kroner. Filmkonsulent ved høstens tildelinger er Kalle Løchen og tilskuddene ble vedtatt av styret i Midtnorsk Filmsenter tirsdag 29. oktober.


Karin Bit Vejles univers blir film

Den Trondheimsbaserte papirklippkunstneren Karin Bit Vejles univers skal filmatiseres. Karin Bit Vejle var årest Olsokkunstner og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin spesielle kunstart psaligrafi. Filmproduksjonsselskapet Klipp og Lim Media med regissør Jøran Wærdahl i spissen har fått 450 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til en kortfilm fra papirklippfiguren Ballerina Bulldogs univers. Ballerina Bulldog kan ved første øyekast virke tander, men i virkeligheten er hun et skikkelig råskinn.


En personlig dokumentarfilm om Joralf Jerstad

Norge mest kjente helbreder, Joralf Jerstad (87), er portrettert i flere bøker og mye omtalt i media. Men det er aldri laget en personlig dokumentarfilm om han. Filmproduksjonsselskapet TMM Produksjon i Levanger har fått 200 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til dokumentarfilmen ”Bygdedoktoren”. Joralf Jerstad er den 7. i rekken av bygdedoktorer fra Snåsa. Bak filmprosjektet står Dag Rune Johansen, Marte Hallem og Hans Petter Sundal.


Kunstnerparet Aina Thiis Leirdal og Kristofer Leirdals verker skal dokumenteres

Billedkunstneren Yngve Zakarias har fått 185 00 kroner i utviklingsstøtte fra Midtnorsk Filmsenter til en film om verkene til sine foreldre, keramikeren Aina Thiis Leirdal og billedhuggeren Kristofer Leirdal. Det finnes omtrent 200 skulpturer og 300 keramikkarbeider fra det 60-70 år lange virke til disse to markante Trondheimskunstnerne. Stoffet er fullt av historie, men for å finne ut av dette må Yngve Zakarias bruke hele sin digitale verktøykiste.


BALLERINA BULLDOG – kortfilm

Ballerina Bulldog kan ved første øyekast virke tander, men i virkeligheten er hun et skikkelig råskinn. Historien bygger på den kjente psaligrafisten Karin Bit Vejles univers.


BYGDEDOKTOREN – dokumentarfilm

Snåsakallen Joralf Gjerstad (87) er Norges mest kjente helbreder. Det har imidlertid aldri blitt laget en personlig dokumentarfilm om Joralf, den syvende i rekken av bygdedoktorer fra Snåsa.


OPPRYDDING – kortfilm

Erasto sørger i kirken. Utenfor står det en politibil for å kjøre han bort…


GNOMEN – kortfilm

En magisk fortelling om enkemannen Olivers møte med en gnom på jakt etter gode minner.


A+K – dokumentarfilm

Mor og far, Aina Thiis Leirdal og Kristofer Leirdal, sin keramikk og skulpturer er et foreløpig uordnet arkiv. Stoffet er fullt av historie, men for å finne ut av dette må jeg bruke hele min digitale verktøykiste.


PROSESS: PUST – dokumentarfilm

Prosesss:Pust er en 5 minutter lang eksperimentell kortfilm om oksygen.


UGLA 1977 – dokumentarfilm

Ugla 1977 handler om en belastet ungdomsklubb i Trondheim det året punken kom til landet. Hvem var de da og hvem er de i dag?


DNA-JEGEREN – dokumentarfilm

Vi blir med historiker, Sturla Ellingsvåg når han legger ut på ekspedisjon i Kaukasusfjellene, på jakt etter DNA fra de norrøne Gudene.


THE SPRINGS OF LIFE – dokumentarfilm

65 år etter krigen bestemmer 159 Lebensborn seg for å ta saken sin til Strasbourg etter et liv ødelagt av det norske samfunn.


BARNDOM – dokumentarfilm

En dokumentarfilm om hvordan vi alle blir formet av våre foreldre.


SPRING FOR LIVET – kortfilm

En overvektig FN-veteran prøver å fullføre den første joggeturen på flere år, til tross for dårlig kondis, manglende planlegging, og angst.


KRIGENS UKJENTE HELTER – dokumentarfilm

Denne filmen handler om motstandsarbeidet i Midt-Norge under 2. verdenskrig, med særlig vekt på de jugoslaviske slavearbeiderne som rømte fra tyske fangeleire og den hjelp de fikk fra den norske lokalbefolkningen på flukten mot Sverige.