Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Viafilm og Fabelaktiv: om utvikling av prosjekter for det internasjonale markedetAktueltViafilm og Fabelaktiv: om utvikling av prosjekter for det internasjonale markedet


Viafilm og Fabelaktiv: om utvikling av
prosjekter for det internasjonale markedet


Publisert 22. juni 2018

FRIST 16. august 2018

Sett av datoen! 16.august kommer den anerkjente produsenten Anders Tangen i Viafilm og Emmy-vinner og produsent Arild Halvorsen i Fabelaktiv til Cinemateket for å holde mesterklasser for filmbransjen, og for å samtale om hvordan de jobber med å utvikle prosjekter for det internasjonale markedet. Det blir også en unik mulighet for å møte produsentene og stille spørsmål.

ANDERS TANGEN har produsert prisbelønte dramaserier, spillefilmer, dokumentarfilmer og kortfilmer i 20 år. Tv-seriene Lillyhammer (Netflix) og Vikingane (NRK) er blitt godt mottatt av publikum over hele verden, og dramaserien DAG mottok kritikernes anerkjennelse og fikk seere fra hele Europa. I tillegg er mange av Anders sine produksjoner vist på de mest prestisjefylte internasjonale filmfestivalene. Gjennom sitt selskap Viafilm (Los Angeles/Oslo), pusher Anders stadig nye grenser. Netflix/NRK -serien Vikingane, er den første TV-serien som er skutt og utgitt på to språk samtidig (norsk og engelsk). Serien er blitt en stor suksess, og produksjonen av sesong 3 starter i august 2018.

På den romantiske dramaserien En natt (NRK, 2018) fortsatte Viafilm denne vellykkede, flerspråklige modellen. Serien er innspilt både på norsk og engelsk og det samme er gjort med Magnus, et overnaturlig mysteriedrama som kommer til høsten. Gjennom denne modellen unngår de å lage remakes, samtidig som de introduserer fremragende skandinaviske talent til resten av verden.

Essensielt for Viafilm er Anders Tangen sitt store internasjonale nettverk. Han henter talent fra Nord og Sør-Amerika, Skandinavia og Europa, og har en unik evne til å utvikle fremragende konsepter som utmerker seg både visuelt og med sine svært engasjerende historier.

 

 

ARILD HALVORSEN er prosjektsjef og ansvarlig produsent i Fabelaktiv as på Hamar. Fabelaktiv ble etablert som tv-produksjonsselskap i 1986, og Arild kom snublende inn i selskapet i 1997.

Arild har en fyldig og mangfoldig track-record som produsent, og er mest kjent for produksjoner for barn og ungdom. Han har produsert hundrevis av live-sendinger, utviklet og produsert kortfilmer, radiodokumentar, konkurransedrevet reality, dokumentarer, dokumentarserier, studiobaserte show, events, og dramaserier – til sammen et 50-talls titler. Hans første store co-produksjon var serien Energikampen (vinner av EMMY Kids Award 2013), og i den senere tid har dramaserier som TRIO (3 sesonger) og HELIUM (premiere på NRK i september 2018) blitt co-produsert og forhåndsolgt til flere land. Arild vil dele sine erfaringer med internasjonalt samarbeid basert på disse produksjonene, men også snakke om hvordan utvikle prosjekter med tanke på det internasjonale markedet.

Cinemateket 16.august kl 10-15. Mer detaljert program kommer.

For påmelding, send en epost til line@midnordicfilm.com

Arrangert av Mid Nordic Film Export og Midtnorsk Filmsenter med støtte fra Interreg og Filminvest.

Del på Facebook Del på Twitter