Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Hvordan utnytte ditt fulle potensial som filmskaperAktueltHvordan utnytte ditt fulle potensial som filmskaper


Hvordan utnytte ditt fulle
potensial som filmskaper


Publisert 11. oktober 2018

FRIST 6. november 2018

 

Velkommen til en praktisk og kreativ veiledning med Marie Schmidt Olesen, KriStine Ann Skaret, Mette Chang Munthe-Kaas og Zaradasht Ahmed. Arrangementet finner sted på Cinemateket i Trondheim fra 6. – 7. november, påmelding kreves!

Tidligere redaktør i Dansk Filminstitutt, Marie Schmidt Olesen og Midtnorsk Filmsenters egen KriStine Ann Skaret har sydd sammen et opplegg hvor de benytter sine respektive erfaringer som regissører, produsenter og filmkonsulenter av dokumentar, fiksjon og kreativ utvikling.

Møt opp til en dag fylt med konkrete eksempler på kreativ praksis og få ny inspirasjon til hvordan du kan utfordre deg selv, ditt selskap og spesielt dine prosjekter videre.

Med utgangspunkt i egne produksjoner og prosjekt fra sin tid som filmkonsulent på DFI, vil Marie bruke caser fra sitt virke – fra langfilm, kortfilm, webisodes & dokumentar – til å vise hvordan det korte format kan brukes, ikke bare som et mål i seg selv, men som et effektivt, visuelt utviklingsverktøy og en måte å presisere et utrykk på og fordre sterkere kreative samarbeider.

 

Del 1 Kreative prosesser, en metode.

Konkrete eksempler på en kreativ praksis med Marie Schmidt Olesen.

Henvender seg ikke bare til produsenter, regissører og manusforfattere, men også til fotografer, produksjonsdesignere, klippere, lyddesignere mm..

 

Del 2 Hvorfor avslag og hva kan skje videre?

Den andre del av dagen vil vi gå igjennom søknadsprosessen til filmen «Nowhere to Hide» som fikk avslag av Stine to ganger da hun var konsulent hos NFI – før den tilslutt fikk tilskudd og ente med å vinne IDFA i 2016. Hva var grunnen til avslagene, hvordan opplevde regissør Zaradahs Ahmed og produsent Mette Chang Munte Kaas dialogen med NFI, og hvordan utviklet filmen seg frem til tilskudd? Vi vil gjennomgå søknadene og vise de ulike pilotene, snakke om begrunnelsen for avslag og de avgjørende valg som ble tatt frem mot finansiering og den påfølgende suksess.

 

Onsdag den 7. november: En-til-en møter med Marie Schmidt Olesen.

Marie: » Her kan I prøve jeres ideer eller tanker af om jeres filmprojekter, egen praksis eller personlige udvikling som filmskaber i 1-2-1 møder. . Bemærk at hvis mødet handler om et projekt, send X 1 side før d. 1. nov., der kort beskriver projektet, holdet, udviklings-/ produktions- og/el distributionstanker samt eventuelt et link eller to til tidligere film. Møderne henvender sig primært til instruktører, forfattere og producere. ( regi manus og produsent)»

 

Merk:

 

 

Dagsplan tirsdag 6.november

«Hvordan utnytte ditt fulle potensial som filmskaper»

 

10.00-10.30 Dørene åpner. Kaffe og registrering.

10.30- 12.00 Kreative prosesser

12.00- 12.30 Pause med matbit

12.30-14.00 Kreative prosesser fortsetter

14.00- 14.15. Pause med kaffe

14.15- 15.15 Hvorfor avslag og hva skjer videre.

15.15- 15.30 Pause med kaffe

15-30- 16.30 Hvorfor avslag og hva skjer videre

16.30- 17.00 Spørsmål og oppsummering/diskusjon

17.00-18.00 Pause med matbit før filmvisning og Q&A

 

18.00. Cinemateket viser filmen Nowhere to Hide. Det er en Q&A med Mette og Zaradazh etter filmen.

Vi har en liten høstfest i baren på Cinemateket etterpå. Mingel/vin/øl

 

Dansk biografi Marie Schmidt Olesen:

Marie Schmidt Olesen er en prisvindende producer og mentor. Hun arbejdede som filmkonsulent på New Danish Screen, det danske filminstituts talentudviklingsordning, fra 2012-2017. Marie var også med til at konceptuere DFIs udviklingsordning for tværmedielle projekter, samt agere konsulent på minorordningen for spillefilm. Før 2012 boede og arbejdede Marie i Skotland, bl.a. som udviklingschef hos Northlight Productions, og senere som administrerende direktør i Autonomi Ltd, et Glasgowbaseret produktionsselskab, hun søsatte med to kollegaer i 2002. Marie er også medstifter af Diversity Films CIC, et opsøgende initiativ, der lavede 50+ film med over 300 skotter i sit seksårige virke. Marie har en baggrund som freelance kulturjournalist (radio og print), og en MPhil i mediekultur og BA i engelsk & film.

Del på Facebook Del på Twitter