Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Trondheimsreisen åpner Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival 2018AktueltTrondheimsreisen åpner Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival 2018


Trondheimsreisen åpner Kosmorama Trondheim
Internasjonale Filmfestival 2018


Publisert 18. januar 2018

I år fyller Trondheim kino 100 år, noe som skal feires på Kosmorama 2018. Jubileet markeres blant annet med at Kosmorama flytter festivalen fra Nova Kino til Prinsen Kino, og ikke minst med en film som får premiere på Kosmoramas offisielle åpningsdag: Trondheimsreisen.


Filmen er regissert av Magnus Skatvold og produsert av Dag Hoel, i samproduksjon med Spætt Film. Trondheimsreisen er basert på arkivopptak fra Trondheim fra 1906 til 1980-tallet. Filmen er 75 minutter lang, med scener som viser byens og trondhjemmernes vandring gjennom tiden. Kjente og ukjente stemmer forteller om hvordan byen formet dem. Blant fortellerne er Odd Reitan, Anne B. Ragde, Liv Ullmann og Ulf Risnes. Filmmusikken er av Kristoffer Lo og er spilt inn av Trondheim Symfoniorkester.

Premieren tar sted på Prinsen kino tirsdag 6 mars klokken 18:30. Trondheimsreisen er en hyllest til byen og en gave til Trondheimsregionen – vi gleder oss stort til å vise den frem under Kosmorama i 2018.

Billetter til åpningsfilmen Trondheimsreisen er ute nå!

Del på Facebook Del på Twitter