Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Tildelinger høsten 2017AktueltTildelinger høsten 2017


Tildelinger
høsten 2017


Publisert 1. november 2017

13 trønderske filmprosjekter får til sammen 2,3 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter denne høsten. Tre dokumentarfilmer og tre kortfilmer får produksjonsstøtte og sju filmprosjekter får utviklingsstøtte.

 

Spætt Film mottar 400 000 kr fra Midtnorsk Filmsenter til Togrøvere

Spætt Film AS mottar høstens største produksjonstilskudd på 400 000 kr fra Midtnorsk Filmsenter til dokumentarfilmen Togrøvere. Filmen, som har et totalbudsjett på 1,3 millioner kroner, tar oss med tilbake til 90-tallets Ranheim, hvor en guttegjeng i alderen 11-15 år gjorde seg til kriminelle i bytte mot brus og øl. Filmen er en sår fortelling om utenforskap, omsorgssvikt og forsømt barndom gjort med et varsomt blikk av filmens regissør Martin Walther. Spætt Film AS har de seneste årene blitt et anerkjent produksjonsselskap som jobber med flere spennende prosjekt som har fått både nasjonal og internasjonal støtte.

 

Kunstner Sissel Mutale Bergh mottar 350 000 kr i produksjonstilskudd fra Midtnorsk Filmsenter til sin andre kortfilm ELMIE i serien på syv under tittelen Knowhownow. Filmen med et totalbudsjett på 500 000 kr, skal undersøke vårt forhold til himmelrommet; været, pust, luft, fuglene og flyene. Sissel Bergh vil skape en kunstfilm som blander elementer fra fiksjon, animasjon og dokumentarfilm. Her kan vi vente oss både en poetisk og politisk fortelling, i en ikke-lineær kollasjteknikk.

 

Den Trondheimsbaserte prisvinnende dokumentarfilmskaperen Håvard Bustnes fra Faction Film AS, er i full gang med utviklingen av et nytt internasjonalt storprosjekt som foregår i grenselandet mellom USA og Mexico. Med dokumentarfilmen APACHE! vil han søke svar på hva som skjedde med apacheindianerne som holdt til i grenseområdet. Håvard Bustnes og medprodusent Christian Falch vil sammen med den danske manusforfatter Lars K. Andersen ta oss med på en roadmovie fylt av mysterier. Med et rikt karaktergalleri, blir vi tatt med til det uregjerlige, uoversiktlige fjellområdet hvor president Trump planlegger å sette opp en høy mur. APACHE! mottar 225 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter i utviklingsstøtte under høstens tildeling.

 

Nordtrønderen Marte Hallem mottar 100 000 kr i utviklingsstøtte til den personlige dokumentaren Finnkjerringa, om regissørens oppdagelse av at hun er skogfinne, en av fem minoriteter i Norge. Skogfinnene har stor utbredelse i Trøndelag og på Østlandet, det finnes 350 – 500000 nordmenn som er direkte etterkommere. Vi får følge Martes reise inn i skogfinnenes kultur og historie. Hvorfor har dette blitt holdt skjult? Hvorfor snakker ingen om det? Marte Hallem gjorde stor suksess med sin forrige dokumentarfilm I skyggen av oljeeventyret, som handlet om en hel generasjon unge som vokste opp under farlig frie vilkår på Verdal som en følge av industriboomen der på 80-tallet.

 

Midtnorsk Filmsenter mottok 31 søknader fra 22 ulike søkere til høstens søknadsrunde. Det ble søkt om tilsammen 5,1 millioner kroner til prosjekter med et samlet totalbudsjett på 22,3 millioner kroner. 13 prosjekter ble innvilget et samlet tilskudd på 2,3 millioner kroner. Samlet totalbudsjett for de 13 prosjektene som får tildelt støtte er på 6,1 millioner kroner. Tre dokumentarfilmer og tre kortfilmer får produksjonsstøtte, mens fem dokumentarfilmprosjekter og to kortfilmprosjekt får utviklingsstøtte. Filmkonsulent ved høstens tildelinger er Jannicke Systad Jacobsen, og tilskuddene ble vedtatt av styret i Midtnorsk Filmsenter tirsdag 31. oktober.

 

Boys who likes girls

Boys Who Like Girls er en karakterdrevet dokumentarfilm satt til Mumbai, India, et dypt patriarkalsk land med utallige religioner og verdisyn. Historien dreier seg om kvinnehat og ulikhet mellom kjønnene, men fremfor alt om å avvise disse holdningene. Boys Who Like Girls tilnærmer seg tematikken fra menns synspunkt. Hvordan påvirker måten vi definerer maskulinitet måten menn behandler kvinner?

Produsent: Liisa Juntunen, Finland

Samprodusent: Gammaglimt Videoproduksjon AS v/Torstein Parelius

Regi: Liisa Juntunen, Finland

Regikonsulent: Håvard Bustnes, Trøndelag

Manusforfatter: Inka-Maria Achté, Finland

Komponist: Sander Stedenfeldt Olsen, Trøndelag

Lyddesign: Audun Kvitland Røstad, Trøndelag

Totalbudsjett norsk andel: 390.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 90.000 NOK

 

 

Caroline Troedsson prosjekt

Denne filmen handler om å gjenoppbygge en nasjon med et fungerende rettsvesen i skyggen av maktkamp, korrupsjon og internasjonal politikk.

Produsent: Ove Rishøj Jensen, Sverige

Samprodusent: Gammaglimt Videoproduksjon AS v/Christian Falch

Regi: Caroline Troedsson, Sverige

Manusforfatter: Caroline Troedsson, Sverige

Lyddesign: Audun Kvitland Røstad, Trøndelag

Musikk: Sander Stedenfeldt Olsen, Trøndelag

Totalbudsjett norsk andel: 424.500 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 124.500 NOK

 

 

Togrøvere

Togrøvere. En tematikk godt representert i Hollywoods westernfilmer. Skjeggete cowboyer på hest. Slik ser vi de for oss. På Ranheim på 90-tallet var togrøverne 12 år gamle barn på BMX-sykler. Dette er fortellingen om guttegjengen som gjorde seg til grovt kriminelle for øl og brus. En oppvekstskildring utenom det vanlige.

Produsent: Spætt Film AS v/Håvard Wettland Gossé og Jon Vatne

Regi: Martin Walther

Manusforfatter: Martin Walther

Totalbudsjett: 1.327.341 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 400.000 NOK

 

 

ELMIE (knowhowknow)

Kortfilmen ELMIE er kapittel én i en serie på sju kortfilmer, Knowhowknow. Den er en kunstnerisk, poetisk og delvis dokumentarisk undersøkelse av vårt forhold til himmelrommet, været, fuglene og flyene – iblandet animasjon og fiksjonselement, med et lokalt utgangspunkt i beltet fra Frohavet til grensefjellene mot Sverige.

Produsent: Incorporated & unlimited v/Sissel Mutale Bergh

Regi: Sissel Mutale Bergh

Manusforfatter: Sissel Mutale Bergh

Totalbudsjett: 650.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 350.000 NOK

 

 

Pulsator 5×60

Eksperimentell animert kunstvideo. Abstrakte bilder vokser gradvis fram, endres og glir over i hverandre. En visuell og auditiv opplevelse der seeren selv må tolke innholdet.

Produsent: Anima ThorFilm v/Thor Sivertsen

Regi: Thor Sivertsen

Manusforfatter: Thor Sivertsen

Totalbudsjett: 554.948 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 250.000 NOK

 

Veggen

Veggen er en kort komedie om parforhold og kommunikasjon, og om hvordan vi havner inn i mønster det ikke er så lett å komme seg ut av.

Produsent: Tagline DA v/Ida Eldøen

Regi: Ida Eldøen

Manusforfatter: Ida Eldøen

Totalbudsjett: 196.620 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 180.500 NOK

 

 

Apache!

Grenseområdet mellom USA og Mexico var apache-indianernes land. Det var her Geronimo kjempet mot overmakten. Nå vil president Trump bygge en mur gjennom det karrige landskapet. Midt blant kalashnikovs, narkotika og flyktninger. I fjellområdet Sierra Madre der apachene ble utryddet. Eller ble de egentlig det?

Produsent: Faction Film v/Christian Falch
Regi: Håvard Bustnes
Manus: Lars K. Andersen
Totalbudsjett: 1.286.721 NOK
Innvilget utviklingstilskudd: 225.000 NOK

 

Balkan Blues

Balkan Blues blir en boblende og energisk prosessdokumentar om trondheimsmusiker Jovan Pavlovic sitt arbeid med en stor musikalsk workshop i sitt hjemland Serbia.
Filmen formidler hvordan musikk skaper identitet og tilhørighet, og knytter mennesker sammen i en stadig mer fragmentert verden.

Produsent: Klipp og Lim v/Jøran Wærdahl

Regi: Kristine Mørkved

Manusforfatter: Kristine Mørkved

Totalbudsjett: 334.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 100.000 NOK

 

Finnkjerringa

Finnkjerringa er en personlig, dokumentarisk reise inn i skogfinnenes kultur og historie, en av Norges fem minoriteter, med stor utbredelse i Trøndelag og på Østlandet. Dokumentarist Marte Hallem tar ferden inn i egen fortid, og lurer på hvorfor den skogfinske arven hennes har vært ukjent for slekta fram til nylig.

Produsent: Marte Hallem

Regi: Marte Hallem

Manusforfatter: Marte Hallem

Totalbudsjett: 132.332 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 100.000 NOK

 

 

 

Frihet

Frihet er en kort kunstnerisk dokumentar om unge voksne som hjelper hverandre til å finne støtte og styrke til å være seg selv i en utfordrende situasjon.

Produsent: Aurora Film v/Leiv Igor Devold

Regi: Leiv Igor Devold

Manusforfatter: Leiv Igor Devold

Totalbudsjett: 200.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

 

Nasi Padang

Audun Kvitland laget en kjœrlighetssang om en Indonesisk matrett etter å ha vœrt på ferie i landet. Sangen blir en monsterhit. Gjennom sosiale media åpner det seg et uvanlig og uforutsigbart eventyr der Kvitland over natta blir berømt og inviteres på rare og morsomme opplevelser i Indonesia. Dokumentaren portretterer verdens største muslimske nasjon fra en vinkel du aldri har sett før.

Produsent: Broadleaf AS v/Audun Amundsen

Samprodusent: Audun Kvitland Røstad

Regi: Audun Amundsen

Manusforfatter: Audun Amundsen

Totalbudsjett: 177.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 100.000 NOK

 

Longer no longer

Longer No Longer er en eksperimentell fiksjonsfilm som omhandler om “det som var men ikke er”.

Produsent: Helmet AS v/Line Klungseth Johansen

Regi: Line Klungseth Johansen

Manusforfatter: Line Klungseth Johansen

Totalbudsjett: 244.519 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

 

Penthouse

Idealisten John kjemper for frihet, men oppdager at han frarøver andre deres frihet på vei mot målet.

Produsent: Spætt Film AS v/Håvard Wettland Gossé

Regi: Vegard Dahle

Manusforfatter: Vegard Dahle

Totalbudsjett: 212.500 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 125.000 NOK

 

 

 

 

Del på Facebook Del på Twitter