Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

2,5 millioner til 11 trønderske filmprosjektAktuelt2,5 millioner til 11 trønderske filmprosjekt


2,5 millioner til 11
trønderske filmprosjekt


Publisert 28. mars 2017

Elleve trønderske filmprosjekter får til sammen 2,5 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter denne våren. Fire dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte og 5 filmprosjekter får utviklingsstøtte.

lndonesisk filmeventyr får støtte fra Midtnorsk Filmsenter

Filmselskapet Gammaglimt AS har fått 400 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til dokumentarfilmen Newtopia. Filmen følger Audun Amundsen fra Trondheim inn i den indonesiske jungelen i 2004. Her møter han shamanen Aman Paksa og sammen foretar de en 12 år lang reise fra det enkle livet til brutal modernitet. Audun Amundsen er invitert til Indonesias mest populære tv-talkshow med 200 millioner seere som en følge av prosjektet. Filmselskapet Gammaglimt mottar også 250 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til en uvanlig og poetisk dokumentarfilm fra Færøyene, fotografert og regissert av Thea Hermansen.

 

Historisk film om Trondheim

Filmprodusent Dag Hoel fra Trondheim har fått 400 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til en filmatisk og musikalsk vandring gjennom Trondheim bys historie. Med utgangspunkt i hittil ukjente arkivklipp og unike private opptak ønsker Dag Hoel i samarbeid med Spætt Film å fortelle en nær og personlig historie om fremveksten av en moderne småby fra begynnelsen av 1900-tallet og frem til i dag. Filmen skal ha premiere under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival neste år.

 

Dokumentarserie om Verdal´n Karsk og BASE

Filmskaperne i Ekkofilm AS får 280 000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til en høytsvevende, men jordnær dokumentarserie om vingedress-pionérene i Verdal´n Karsk og BASE. Fra en garasje på Buran i Trondheim har de gjennom de siste 20 årene sydd sine egne vingedrakter, testet og perfeksjonert både utstyr og flygeteknikk.

 

Kortfilmstøtte til Organisten og Hjemkomsten

Kortfilmen Organisten er et samarbeid mellom filmselskapene To Sølvmynter og Ninjafilm. De har produsert flere kortfilmer sammen og har alle bakgrunn fra filmmiljøet på NTNU. Bak kortfilmen Hjemkomsten står det etablerte filmselskapet Klipp og lim AS. Regissør Kristine Mørkved er en forholdsvis ny registemme i regionen som sammen med Klipp og lim har flere gode prosjekter på gang.

 

FAKTA

Midtnorsk Filmsenter mottok 42 søknader fra 33 ulike søkere. Det ble søkt om til sammen 8 millioner kroner til prosjekter med et samlet totalbudsjett på 28 millioner kroner. Elleve prosjekter ble innvilget et samlet tilskudd på 2 550 000 kroner. Samlet totalbudsjett for de 11 prosjektene som får støtte er på 13,5 millioner kroner. Fire dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte, mens fire dokumentarfilmprosjekter og ett kortfilmprosjekt får utviklingsstøtte. Andelen kvinner i nøkkelposisjonene manusforfatter, regissør og produsent er 42,4 prosent. I den totale søkermassen denne våren var kvinneandelen 41,3 prosent. Filmkonsulent ved vårens tildelinger er Jannicke Systad Jacobsen, og tilskuddene ble vedtatt av styret i Midtnorsk Filmsenter mandag 27. mars.

 

PRODUKSJONSTILSKUDD

 

Newtopia

Regissør Audun Amundsen og shamanen Aman Paksa møtes dypt i Indonesias jungel. Sammen foretar de en 12 års reise fra det enkle liv til brutal modernitet.

Produsent: Gammaglimt AS v/Christian Falch
Regi: Audun Amundsen
Manus: Audun Amundsen
Totalbudsjett: 2 387 055 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 400 000 kroner

 

Trondheim

En dokumentarfilm som ved bruk av arkivfilm og lydintervjuer vil fortelle historien om Trondheim.

Produsent: Dag Hoel Filmproduksjon og Spætt Film v/Dag Hoel og Håvard Wettland Gossé
Regi: Magnus Skatvold
Manus: Magnus Skatvold
Totalbudsjett: 3 200 000 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 400 000 kroner

 

Verdal´n Karsk og BASE

En høytsvevende, men jordnær dokumentarserie som portretterer vingedress-pionérene fra Trøndelag.

Produsent: Ekkofilm AS v/Kristian Karlsen
Regi: Kristian Karlsen
Manus: Kristian Karlsen
Totalbudsjett: 4 000 000 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 280 000 kroner

 

Faroetale

Faroetale er en kort dokumentar som oppdager et land, et hjemsted og et landskap gjennom en færøying som kommenterer på en landskapsfilm fra Færøyene. Denne landskapsfilmen er kjernen i en samtale mellom filmskaperen og Færøyingen Ólavur Hátún, og den ferdige kortdokumentaren vil bli et dvelende og poetisk dobbeltportrett av både Færøyene og av Ólavur.

Produsent: Gammaglimt AS v/Christian Falch
Regi: Thea Hermansen
Manus: Thea Hermansen
Totalbudsjett: 819 640 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 250 000 kroner

 

Organisten

En sørgende folkemengde er samlet i kirken i forbindelse med en gammel dames begravelse. Det som følger er et upassende møte mellom en sørgende folkemengde og én enkelt manns drømmer og ambisjoner.

Produsent: To Sølvmynter Film v/Paul Hensrud og Ninja Film v/Gine Moen Kirkholt
Regi: Astrid Thorvaldsen og Erik Paulsen
Manus: Astrid Thorvaldsen og Erik Paulsen
Totalbudsjett: 566 000 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 340 000 kroner

 

Hjemkomsten

Mette har med seg kjæresten Christian på elgjakt i hjembygda for første gang. Det som først virker som en hyggelig hjemkomst, tar med ett en brå vending idet Christian bidrar til at hun skadeskyter en elg.

Produsent: Klipp og Lim v/Jøran Wærdahl
Regi: Kristine Mørkved
Manus: Kristine Mørkved
Totalbudsjett: 983 826 kroner
Innvilget produksjonstilskudd: 200 000 kroner

 

______________________________________________________________________________

UTVIKLINGSTILSKUDD

 

Sierra Madre

En dokumentarfilm og «road movie» om grenseområdet Sierra Madre der Trump skal bygge mur, og en jakt etter de siste Apache-indianere i fjellene mellom Mexico og USA.

Produsent: Faction Film AS v/Håvard Bustnes og Christian Falch
Regi: Håvard Bustnes
Manus: Lars K Andersen
Innvilget utviklingstilskudd: 180 000 kroner

 

Maskefall

Lisa Tønne debuterte som stand-up komiker i 1999, og etter det har pila pekt oppover. Lisa er kjent for å ta opp tabubelagte temaer som skam, ære, innvandring og kjønnslemlestelse. I podcasten Tusvik&Tønne har Lisa et uttalt mål om å bli fri for skam, noe hun synes burde være et mål for alle mennesker. Lisa Tønne har hatt stor suksess i yrkeslivet, men hvordan har komikeren det bak masken?

Produsent: Ladybird Film AS v/Mali Finborud Nøren
Regi: Mali Finborud Nøren
Manus: Mali Finborud Nøren
Innvilget utviklingstilskudd: 150 000 kroner

 

Togrøvere

Togrøvere. En tematikk godt representert i Hollywoods westernfilmer. Skjeggete cowboyer på hest. Slik ser vi de for oss. På Ranheim på 90-tallet var togrøverne 12 år gamle barn på BMX-sykler. Dette er fortellingen om guttegjengen som gjorde seg til grovt kriminelle for øl og brus. En oppvekstskildring utenom det vanlige.

Produsent: Spætt Film AS v/Håvard Wettland Gossé og Jon Vatne
Regi: Martin Walther
Manus: Martin Walther
Innvilget utviklingstilskudd: 130 000 kroner

 

Tattoo på bygda

Tattoo på bygda er en slags road movie hvor rockeprest Eirik Junge Eliassen og Margrethe Sandvær reiser på tattoo-turné i utkant-Norge. Med seg i bobilen har de en koffert med tatoveringsutstyr og en rusten rockegitar. Målet er å møte folk som bor langt fra allfarvei, og som har et brennende ønske om å tatovere seg. Bak ønskene ligger sterke historier – på godt og vondt.

Produsent: Scene Midt AS v/Marte Hallem og Dag Rune Johansen
Regi: Marte Hallem
Manus: Marte Hallem
Innvilget utviklingstilskudd: 100 000 kroner

 

Frels oss fra det onde

Presten Alma løper gjennom skogen. Hun må finne henne før han gjør det.

Produsent: Ninjafilm AS v/Gine Moen Kirkholt
Regi: Astrid Thorvaldsen
Manus: Astrid Thorvaldsen
Innvilget utviklingstilskudd: 120 000 kroner

Del på Facebook Del på Twitter