Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Sommerstengt på filmsenteretAktueltFilmsenter

Få siste nytt og frister på e-post ›

Vis alle Faglig påfyll Hederlig omtale Tildelinger Utlysninger
1 2 3 46

Sommerstengt på
filmsenteret


Publisert 22. juni 2017

FRIST 1. august 2017

Midtnorsk Filmsenter tar sommerferie og er ikke bemannet under følgende uker: 27, 28, 29 + halve uke 30! Vi er tilbake fra august og gleder oss til en innholdsrik og spennende filmhøst!

GOD SOMMER!

Del på Facebook Del på Twitter

Utlysning kull 2
FilmLab Norge


Publisert 21. juni 2017

FRIST 6. august 2017

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere mellom endt utdanning og profesjonelt virke. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke talentenes kobling til bransjen. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Filmbussen
Trøndelag


Publisert 12. juni 2017

Like sikkert som at skoleferien starter i juni, ruller Filmbussen Trøndelag ut på veien, til glede for nye og gamle deltakere! I år får Trondheim, Orkanger, Levanger, Skaun og Melhus, Åfjord, Støren, Stjørdal, Inderøy og Steinkjer besøk. Påmelding skjer til de respektive kommunekontakter, med unntak av i Trondheim – hvor påmelding skal gå til marit@midtnorskfilm.no NB! Kun tre plasser igjen i Trondheim 19. og 20, juni! Årets storpremiere går av stabelen på Kimen kulturhus i Stjørdal, lørdag 5. august. For nærmere informasjon – sjekk ut Filmbussens facebookside. Filmbussen Trøndelag er et gratis ferietilbud for ungdom i alderen 12 til 18 år.

Del på Facebook Del på Twitter

SOMMERFEST på
Café Løkka


Publisert 12. juni 2017

FRIST 13. juni 2017

Tirsdag 13. juni kl 18 inviterer vi alle våre filmvenner, samarbeidspartnere, filmstudenter og kollegaer til å skåle inn sommeren med oss på Café Løkka i Trondheim. Dette er en veldig uformell sammenkomst, og vi håper så mange som mulig i bransjen har mulighet til å komme og mingle med oss. Vi sitter på uteavdelingen (under tak), kom og si hei og få en velkomstdrikkebong av en av oss på filmsenteret. Begrenset antall av disse morrolappene, så ikke vær alt for sent ute. Vel møtt!

Del på Facebook Del på Twitter

New Nordic Films, Call
for projects!


Publisert 12. juni 2017

FRIST 20. juni 2017

22.-25. august arrangeres New Nordic Films i Haugesund under filmfestivalen. Dette er en utmerket arena for produsenter å møtes, pitche prosjekt, snakke med viktige finansiører og beslutningstagere, få kontakt med mulige samarbeidspartnere og inspireres av andre. Søknadsfrist for prosjekt som ønsker å delta på pitchemarkedet er satt til 20.juni.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

7 trønderske prosjekter utvalgt til
workshop med Freddy Neumann


Publisert 29. mai 2017

Tirsdag 30. og onsdag 31. mai har Mid Nordic Film Export invitert en av Nordens dyktigste lanseringsspesialister, Freddy Neumann, til Trondheim for å møte midtnorske dokumentarfilmskapere.

Danske Freddy Neumann vil holde en to-dagers workshop i Trondheim, hvor han vil sette søkelys på hvilke strategiske overveielser og kommunikasjonsprosesser filmskaperne bør tenke på før deres film møter sitt marked og sitt publikum.

Vi starter med en fellesforelesning som er åpen for alle tirsdag 30.mai kl 09.-10.30 i møterom «Copenhagen» på Comfort Hotell i Krambugata 2. (inn hoveddøra og til venstre). Send en mail til line@midnordicfilm.com for å si fra at du kommer.

Deretter vil Neumann ha en-til-en møter med de 7 utvalgte prosjektene tirsdag og onsdag på Midtnorsk Filmsenter, med en oppsummering for alle deltakerne onsdag ettermiddag.

Prosjekter:

Newtopia, regi: Audun Amundsen

Wars don’t End, regi: Dheeraj Alkolkar

Filmdubberen i Daar Es Salaam, regi: Ole-Bernt Frøshaug

Blue Code of Silence, regi: Magnus Skatvold

Syn, regi: Kristin Nordsæther

Lisa Tønne, regi: Mali Finborud Nøren

Nasi Padang, regi: Audun Amundsen

 

Om Freddy Neumann:

Freddy Neumann er drivende dyktig og arbeider med utvikling av både danske og internasjonale filmprojekter. Han er spesialist i kommunikasjonsledelse og i de strategiske overveielser og kommunikasjonsprossesser som ligger forut for filmens møte med sitt marked og sitt publikum.

Gjennom sitt firma ‘Neumann Strategy & Communications’ i København arbeider han med både fiksjons- og dokumentarprosjekter. Han er gjesteforeleser og konsulent på utviklingsworkshops i Europa, og er lærer på IDFA Academy og Dok.Incubator.

Del på Facebook Del på Twitter

Fra Trondheim Kino til Midtnorsk Filmsenter:
Eli Gjerde ansatt som ny daglig leder


Publisert 26. april 2017

Eli Gjerde er ansatt som ny daglig leder i Midtnorsk Filmsenter. Eli Gjerde kommer fra Trondheim Kino, hvor hun har vært film- og markedssjef siden 2004. Gjerde tar over roret etter Solvor Amdal, som har ledet filmsenteret siden oppstarten for vel 10 år siden. Gjerde har sterk kompetanse både innen markedsføring og filmfaget, og hun har lang ledererfaring.

Midtnorsk filmsenter sin fremste oppgave er å utvikle Trøndelag som filmregion gjennom tildelinger av midler, rådgivning, kompetanseheving og filmtiltak for barn og unge. De siste årene har det vært en markant økning i filmproduksjoner med utgangspunkt i Midt-Norge, og filmsenteret har hatt en sentral og viktig rolle. Styreleder Synnøve Farstad sier styret er svært fornøyd med å få Eli Gjerde som daglig leder.

– Med henne i ledelsen vil vi kunne videreføre og forsterke filmsenterets rolle som kompetansesenter og drivkraft for trøndersk film. Filmsenteret er et viktig nav for filmproduksjoner i Midt-Norge og Amdal har gjort en svært god jobb med å befeste denne posisjonen, sier styreleder Synnøve Farstad.

Eli Gjerde har vært ansatt ved Trondheim Kino siden 1994. Først som programkonsulent, deretter som programsjef – og de siste årene som kinoens film- og markedssjef med ansvar for filmprogram og markedsføring. Gjerde er utdannet filmviter fra NTNU og har også utdanning som journalist.

– Jeg har hatt 23 innholdsrike år ved Trondheim Kino. Nå gleder jeg meg til å lære mer og bidra i en annen del av filmbransjen som daglig leder ved Midtnorsk Filmsenter, sier Gjerde.

– Det har vært en imponerende oppblomstring i produksjonsmiljøet de siste 10 – 15 årene. Jeg ser frem til å overta stafettpinnen etter Solvor Amdal som har lagt et solid fundament gjennom sitt arbeid som daglig leder for filmsenteret, sier Gjerde.

Solvor Amdal meddelte styret i januar at hun ikke var aktuell for en ny åremålsperiode.

– Jeg kjenner Eli Gjerde som en kunnskapsrik og dedikert person med et stort engasjement og solid fagkompetanse. Filmsenteret kunne ikke fått en mer verdig arvtaker, sier Amdal som overlater roret til Gjerde over sommeren.

Fakta om Midtnorsk filmsenter:
· Midtnorsk filmsenter ble etablert i 2005 som et kulturpolitisk samarbeid mellom Nord-Trøndelag fylkeskommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.
· Filmsenteret forvalter midler over statsbudsjettet til utvikling og produksjon av filmprosjekter, kompetansehevende tiltak for filmbransjen og filmtiltak for barn og unge
· I tillegg har Midtnorsk Filmsenter ansvaret for driften av filmkommisjonen Mid Nordic Film Commission
· Selskapet er organisert som et aksjeselskap hvor de tre eierne disponerer 1/3 av aksjene hver.

For ytterligere informasjon:
Eli Gjerde, mobil 995 33 673
Styreleder Synnøve Farstad, mobil 918 21 690

Del på Facebook Del på Twitter

Trøndersk
distribusjonsfagdag 24.
april


Publisert 4. april 2017

24. april arrangerer Mid Nordic Film Export en trøndersk distribusjonsfagdag på Clarion Collection Hotel, Bakeriet.

Line Halvorsen vil presentere en masterclass i distribusjon, Torstein Parelius kommer med en inspirerende case study av Blackhearts, og Per Fikse gir deg gode råd om hvordan få kortfilmen din inn på internasjonale filmfestivaler.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

2,5 millioner til 11
trønderske filmprosjekt


Publisert 28. mars 2017

Elleve trønderske filmprosjekter får til sammen 2,5 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter denne våren. Fire dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte og 5 filmprosjekter får utviklingsstøtte.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Bli med på eksklusivt møte med
Sam Morrill fra Vimeo


Publisert 6. mars 2017

Tirsdag 28.mars kl 19.00 arrangerer Mid-Nordic Film Export et eksklusivt møte med Sam Morrill, Director of curation for Vimeo Staff Pick. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

1 2 3 46