Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Gullbussen 2017AktueltHederlig omtale

Få siste nytt og frister på e-post ›

Vis alle Faglig påfyll Hederlig omtale Tildelinger Utlysninger
1 2 3

Gullbussen
2017


Publisert 9. august 2017

Galla og glamour! Rød løper og champagne-brus! Filmfestival, nerver, latter og tårer! Filmbussen i Trøndelag feiret 10 år med Storpremiere og Gullbussenutdeling på Kimen kulturhus i Stjørdal 5. august. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

NTNU Filmpris 2017 – nominer
din kandidat før 1.februar!


Publisert 20. januar 2017

Det er på tide å sende inn forslag på nominasjoner til NTNU Filmpris 2017. I fjor var det filmskaper Håvard Bustnes som vant prisen i nominasjonskonkurranse med filmfotograf Øystein Moe og filmselskapet Klipp og Lim. Frist for nominasjoner er 1.februar, vinneren kåres under Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival i mars! Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Trønderske
filmskapere på IDFA


Publisert 11. november 2016

Hele 7 trønderske filmskapere skal til årets Internasjonale Filmfestival i Amsterdam (IDFA). Mari Nilsen Neira, Kristin Nordsæther, Yngve Zakarias, Håvard Bustnes, Christian Falch, Håvard Wettland Gossè og Jon Vatne vil sammen med Elin Kristensen fra Midtnorsk Filmsenter og Line Halvorsen fra Mid Nordic Film Export delta på en av verdens største dokumentarfilmfestivaler som går av stabelen 16.- 27. november. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Sørsamisk film høster
store priser


Publisert 13. september 2016

Vi gratulerer og følger spent med på den store suksessen til den sørsamiske filmen «Sameblod» som nylig mottok to priser under den prestisjetunge filmfestivalen i Venezia. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Trønderske filmskapere får
stipend fra Kulturrådet


Publisert 6. april 2016

Ved seneste tildeling fra Kulturrådet ble det klart at fire filmskapere fra Trøndelag mottar stipend fra de ulike ordningene man kan søke på. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Ekkofilm vant BIFFs
NRK-pitch


Publisert 14. oktober 2015

Under Bergen Filmfestival arrangerer NRK hvert år en egen pitch for eksterne produksjoner av serier og dokumentarer. I år var det gledelig nok Ekkofilm som vant i kategorien serie med prosjektet «Verdal´n karsk og BASE». Vi gratulerer og håper å se den ferdige produksjonen rulle på NRK-skjermen senere!

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Stor suksess med
Opprørske Oldemødre


Publisert 30. september 2015

Regissør Håvard Bustnes og produsent Christian Falch opplever gledelig nok stor suksess med dokumentarfilmen Opprørske Oldemødre som hadde sin verdenspremiere på kino i Danmark i november 2013.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Spætt Film til Twelve for the
Future og priser i Grimstad


Publisert 22. juli 2015

To trønderske prosjekter er plukket ut til European Documentary Networks Twelve for the future 2015/16: Jon Vatnes Polyfonatura og Magnus Skatvolds Blue Code of Silence – begge med Håvard Gossé Bergseth og Spætt Film AS som produsent. Vi gratulerer og er spente på fortsettelsen! Twelve for the Future er en prosjektdrevet co-produksjonsworkshop for unge, nordiske dokumentarprodusenter og -regissører. Workshopen tar sikte på å utvikle prosjekter for internasjonale co-produksjon, etablere et faglig nettverk for deltakerne samt koble nordiske talenter og relevante finnansiører.

Vi gratulerer også regissør Aurora Gossé og resten av teamet bak Vi som ser i mørket med Filmkritikerprisen for beste norske kortfilm i konkurransen under Kortfilmfestivalen i Grimstad! Juryens begrunnelse: “Vinneren av årets filmkritikerpris er et drama om et ungt par som prøver å forsones med fortiden så vel som med hverandre. Gjennom nydelig filmfotografi hvor bruk av kaldt og varmt lys speiler parforholdets opp- og nedturer, skaper filmen sitt eget univers. Dialogen er så naturlig at den nesten virker improvisert, og forsterker filmens intensitet. Selv om filmen er solid forankret i sosialrealismen, fremviser den et imponerende visuelt uttrykk fra et gnistrende, nytt talent.”

Kortfilmen Foul fikk hederlig omtale fra Dramatikerforbundet – vi gratulerer regissør Rune Denastad Langlo, produsent Spætt Film AS og alle involverte fra trøndersk filmbransje!

Del på Facebook Del på Twitter

My life My lesson vant pris
under Nordic Docs


Publisert 10. juni 2015

En stor gratulasjon til Anders Teigen og hans svenske regissør og medprodusenter fra Film & Tell som vant prisen Best Nordic Documentary under Nordic Docs i Fredrikstad med dokumentaren «My life my lesson».

Regissør Åsa Ekmans film følger 16 år gamle Felicia gjennom to år av hennes liv, hvor hun prøver å leve et ordinært tenåringsliv. Men Felicia har vokst opp med en far som slår mor. Foreldrene er nå skilt, men far truer fremdeles moren med å drepe henne gjennom regelmessige telefonsamtaler og beskjeder. Som følge av all volden sliter Felicia med blant annet selvskading, men samtidig prøver hun å holde kontakt med pappaen for å forsøke og få ham til å rette opp livet sitt og bli en bra pappa for henne og småsøstrene hennes.

Vi gleder oss over velfortjent pris til Teigen og co, og gleder oss til neste film, «Say Something», som omhandler samme tema og forhåpentligvis er ferdig høsten 2015.

Del på Facebook Del på Twitter

To trønderprodusenter til Young
Producers Club i Cannes


Publisert 21. mai 2015

Produsentene Håvard Gossé Bergseth fra Spætt Film AS og Torstein Parelius fra Gammaglimt AS er valgt ut som to av fem norske produsentdeltagere til Young Producers Club under Cannes Filmfestival.

For tredje gang arrangeres det i år en Young Producers Club (YPC) under filmfestivalen i Cannes. Formålet er å styrke nettverkene mellom nye nordiske produsenter og å bidra til flere samproduksjoner. YPC består av 25 unge produsenter fra de nordiske landene og programmet består av forelesninger, nettverksbygging og case-studier av nordiske og europeiske samproduksjoner.

Del på Facebook Del på Twitter

1 2 3