Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Mid Nordic Film Pitch 2017AktueltFaglig påfyll

Få siste nytt og frister på e-post ›

Vis alle Faglig påfyll Hederlig omtale Tildelinger Utlysninger
1 2 3 13

Mid Nordic Film
Pitch 2017


Publisert 9. august 2017

FRIST 8. september 2017

For femte gang arrangerer vi i samarbeid med våre svenske filmsentervenner i Jämtland og Västernorrland pitchekonkurransen Mid Nordic Film Pitch i Trondheim. Dette vil skje søndag 15. oktober i forkant av årets Kortfilmkonvent som starter mandag 16. oktober. Mid Nordic Film Pitch er en presentasjonskonkurranse for manusidéer/kortfilmprosjekt innen både dokumentar og fiksjon som ennå er i utviklingsstadiet. Vinneren av pitchekonkurransen mottar en pengepremie på 60 000 kr for å videreutvikle sitt filmprosjekt. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Møter med
filmkonsulenten!


Publisert 21. juni 2017

FRIST 21. august 2017

Vår filmkonsulent Jannicke Systad Jacobsen kommer på besøk for å ha møter med bransjen den 4. og 5. september.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Bli med til Kina på
kortfilmkonkurranse!


Publisert 21. juni 2017

FRIST 28. juni 2017

I forbindelse med Hancheng Jinzhen International Short Film Festival i Kina 1.-8. oktober, inviterer Minimalen Kortfilmfestival to unge filmskapere med som deltakere på en filmkonkurranse. Her er alle utgifter dekket, så dette kan bli et spennende eventyr for noen dyktige kortfilmskapere fra regionen!

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Utlysning kull 2
FilmLab Norge


Publisert 21. juni 2017

FRIST 6. august 2017

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere mellom endt utdanning og profesjonelt virke. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke talentenes kobling til bransjen. Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Filmbussen
Trøndelag


Publisert 12. juni 2017

Like sikkert som at skoleferien starter i juni, ruller Filmbussen Trøndelag ut på veien, til glede for nye og gamle deltakere! I år får Trondheim, Orkanger, Levanger, Skaun og Melhus, Åfjord, Støren, Stjørdal, Inderøy og Steinkjer besøk. Påmelding skjer til de respektive kommunekontakter, med unntak av i Trondheim – hvor påmelding skal gå til marit@midtnorskfilm.no NB! Kun tre plasser igjen i Trondheim 19. og 20, juni! Årets storpremiere går av stabelen på Kimen kulturhus i Stjørdal, lørdag 5. august. For nærmere informasjon – sjekk ut Filmbussens facebookside. Filmbussen Trøndelag er et gratis ferietilbud for ungdom i alderen 12 til 18 år.

Del på Facebook Del på Twitter

SOMMERFEST på
Café Løkka


Publisert 12. juni 2017

FRIST 13. juni 2017

Tirsdag 13. juni kl 18 inviterer vi alle våre filmvenner, samarbeidspartnere, filmstudenter og kollegaer til å skåle inn sommeren med oss på Café Løkka i Trondheim. Dette er en veldig uformell sammenkomst, og vi håper så mange som mulig i bransjen har mulighet til å komme og mingle med oss. Vi sitter på uteavdelingen (under tak), kom og si hei og få en velkomstdrikkebong av en av oss på filmsenteret. Begrenset antall av disse morrolappene, så ikke vær alt for sent ute. Vel møtt!

Del på Facebook Del på Twitter

New Nordic Films, Call
for projects!


Publisert 12. juni 2017

FRIST 20. juni 2017

22.-25. august arrangeres New Nordic Films i Haugesund under filmfestivalen. Dette er en utmerket arena for produsenter å møtes, pitche prosjekt, snakke med viktige finansiører og beslutningstagere, få kontakt med mulige samarbeidspartnere og inspireres av andre. Søknadsfrist for prosjekt som ønsker å delta på pitchemarkedet er satt til 20.juni.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Fra Trondheim Kino til Midtnorsk Filmsenter:
Eli Gjerde ansatt som ny daglig leder


Publisert 26. april 2017

Eli Gjerde er ansatt som ny daglig leder i Midtnorsk Filmsenter. Eli Gjerde kommer fra Trondheim Kino, hvor hun har vært film- og markedssjef siden 2004. Gjerde tar over roret etter Solvor Amdal, som har ledet filmsenteret siden oppstarten for vel 10 år siden. Gjerde har sterk kompetanse både innen markedsføring og filmfaget, og hun har lang ledererfaring.

Midtnorsk filmsenter sin fremste oppgave er å utvikle Trøndelag som filmregion gjennom tildelinger av midler, rådgivning, kompetanseheving og filmtiltak for barn og unge. De siste årene har det vært en markant økning i filmproduksjoner med utgangspunkt i Midt-Norge, og filmsenteret har hatt en sentral og viktig rolle. Styreleder Synnøve Farstad sier styret er svært fornøyd med å få Eli Gjerde som daglig leder.

– Med henne i ledelsen vil vi kunne videreføre og forsterke filmsenterets rolle som kompetansesenter og drivkraft for trøndersk film. Filmsenteret er et viktig nav for filmproduksjoner i Midt-Norge og Amdal har gjort en svært god jobb med å befeste denne posisjonen, sier styreleder Synnøve Farstad.

Eli Gjerde har vært ansatt ved Trondheim Kino siden 1994. Først som programkonsulent, deretter som programsjef – og de siste årene som kinoens film- og markedssjef med ansvar for filmprogram og markedsføring. Gjerde er utdannet filmviter fra NTNU og har også utdanning som journalist.

– Jeg har hatt 23 innholdsrike år ved Trondheim Kino. Nå gleder jeg meg til å lære mer og bidra i en annen del av filmbransjen som daglig leder ved Midtnorsk Filmsenter, sier Gjerde.

– Det har vært en imponerende oppblomstring i produksjonsmiljøet de siste 10 – 15 årene. Jeg ser frem til å overta stafettpinnen etter Solvor Amdal som har lagt et solid fundament gjennom sitt arbeid som daglig leder for filmsenteret, sier Gjerde.

Solvor Amdal meddelte styret i januar at hun ikke var aktuell for en ny åremålsperiode.

– Jeg kjenner Eli Gjerde som en kunnskapsrik og dedikert person med et stort engasjement og solid fagkompetanse. Filmsenteret kunne ikke fått en mer verdig arvtaker, sier Amdal som overlater roret til Gjerde over sommeren.

Fakta om Midtnorsk filmsenter:
· Midtnorsk filmsenter ble etablert i 2005 som et kulturpolitisk samarbeid mellom Nord-Trøndelag fylkeskommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.
· Filmsenteret forvalter midler over statsbudsjettet til utvikling og produksjon av filmprosjekter, kompetansehevende tiltak for filmbransjen og filmtiltak for barn og unge
· I tillegg har Midtnorsk Filmsenter ansvaret for driften av filmkommisjonen Mid Nordic Film Commission
· Selskapet er organisert som et aksjeselskap hvor de tre eierne disponerer 1/3 av aksjene hver.

For ytterligere informasjon:
Eli Gjerde, mobil 995 33 673
Styreleder Synnøve Farstad, mobil 918 21 690

Del på Facebook Del på Twitter

Freddy Neumann til
Trondheim!


Publisert 4. april 2017

FRIST 12. mai 2017

Tirsdag 30. og onsdag 31. mai kommer en av Nordens dyktigste lanseringsspesialister, Freddy Neumann, til Trondheim for å møte midtnorske og midtsvenske dokumentarfilmskapere. Påmeldingsfrist for workshop’en er 12.mai

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

Trøndersk
distribusjonsfagdag 24.
april


Publisert 4. april 2017

24. april arrangerer Mid Nordic Film Export en trøndersk distribusjonsfagdag på Clarion Collection Hotel, Bakeriet.

Line Halvorsen vil presentere en masterclass i distribusjon, Torstein Parelius kommer med en inspirerende case study av Blackhearts, og Per Fikse gir deg gode råd om hvordan få kortfilmen din inn på internasjonale filmfestivaler.

Les videre ›

Del på Facebook Del på Twitter

1 2 3 13