Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Trøndersk distribusjonsfagdag 24. aprilAktueltTrøndersk distribusjonsfagdag 24. april


Trøndersk
distribusjonsfagdag 24.
april


Publisert 4. april 2017

24. april arrangerer Mid Nordic Film Export en trøndersk distribusjonsfagdag på Clarion Collection Hotel, Bakeriet.

Line Halvorsen vil presentere en masterclass i distribusjon, Torstein Parelius kommer med en inspirerende case study av Blackhearts, og Per Fikse gir deg gode råd om hvordan få kortfilmen din inn på internasjonale filmfestivaler.

Line Halvorsen har i mange år jobbet som filmskaper internasjonalt, og gjennom sitt virke som outreach-produsent har hun brukt utradisjonelle måter å få film ut i verden på. Nå leder hun prosjektet Mid Nordic Film Export, og har i det siste året vært på mange festivaler og tatt tempen på dokumentar- og kortfilmens rolle og gjort seg opp tanker om dens fremtid. Hva trenger du å tenke på når det gjelder distribusjon av filmen din? Hvilke festivaler og plattformer bør du satse på? Hvordan nå ut i mylderet av filmer og hvordan bli sett? Hvordan skal vi få trøndersk film ut til et nasjonalt og internasjonalt publikum? Kom og få med deg en intensiv masterclass og bli en del av diskusjonen og idèmyldringen.

I sin rolle som outreach produsent, vil Torstein Parelius fra Gammaglimt presentere en case study om lanseringen av Blackhearts. Han vil fortelle om hvordan de gjennom produksjonen har jobbet for å skape engasjement for dokumentaren i kjernemålgruppen, samtidig som de har hatt et bredere mainstream hovedfokus. Gjennom crowdfunding og lansering, spesialvisninger og festivaler, og frem til TV-visninger og nylig utgivelse på DVD og VOD har Gammaglimt hatt et begivenhetsrikt år med denne filmen. Bli med på en inspirerende og lærerik casestudy og få tips til hvordan du kan nå ut med filmen din på utradisjonelle måter!

Per Fikse har ledet Minimalen i 24 år og kjenner den internasjonale kortfilmverden fra innsiden. Han har reist over hele verden og hatt trukket mange kjente filmskapere til Trondheim. Han har et enormt kontaktnettverk av festivalledere, programmere, salgsagenter og filmskapere. Per kommer til Filmsenteret for å gi konkrete tips og råd i forhold til hvilke festivaler akkurat din film bør søke på, og hvordan komme inn på disse festivalene. Ta gjerne med trailer/filmklipp/kortfilm for gjennomgang.

Sted: Clarion Collection Hotel, Bakeriet – Brattørgata 2

Tid: Mandag 24.4 kl 13-17.30

13-14.30 Masterclass i distribusjon med Line Halvorsen

14.30-16.00 Case study av Blackhearts med Torstein Parelius

16.00.-17.30 Festivalguide og gode råd om kortfilmdistribusjon med Per Fikse

For påmelding: send epost til line@midnordicfilm.com

Del på Facebook Del på Twitter