Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Norske regitalenter på Cinemateket-besøkAktueltNorske regitalenter på Cinemateket-besøk


Norske regitalenter på
Cinemateket-besøk


Publisert 18. april 2018

Cinemateket i Trondheim får besøk av to talentfulle regissører denne uka, når Marte Vold kommer for å møte bransjen og å vise sin nye dokumentarfilm Letters, mens Thea Hvistendahl er med på en av Cinematekets tre helt eksklusive visninger av Adjø Montebello, når hennes film om og med Karpe Diem vises på kino i Norge for aller første gang siden den oppsiktsvekkende stuntlanseringen i desember i fjor.

Marte Vold (f. 1978) er en etablert filmfotograf som nå er i ferd med å etablere seg for fullt som regissør. Hun har laget en lang kortfilmserie med Ole Giæver foran kamera, og hun var også co-regissør og fotograf på Giævers spillefilm Mot naturen. Etter kortfilmen Totem (2015) er hun nå klar med sin første langfilm, en dokumentar hun har laget sammen med koreanske Jero Yun. Letters er et prosjekt som ble initiert av CPH:DOX, og norsk produsent er Mer Film. Letters har tidligere i år blitt vist både i Göteborg og Tromsø, og på Kosmorama.
Thea Hvistendahl (f. 1989) er regiutdannet fra Westerdahls og har jobbet lenge med kortfilm, musikkvideo og reklame, i tillegg til at hun har hatt fagfunksjoner på spillefilmer som Thelma, Sensommer og De nærmeste. Adjø Montebello er hennes første langfilm, og hun jobber nå med spillefilmprosjektet Syden. Allerede i 2016 fikk hun oppmerksomhet for dette, som en av de første deltakerne i talentutviklingsprogrammet FilmLab Norge.
Thea Hvistendahl er tilstede på visning av Adjø Montebello på Cinemateket lørdag 21. april kl 16.00, med introduksjon og Q&A.
Marte Vold er tilstede på 3F-samling i regi av Midtnorsk Filmsenter fredag 20. april, og det inviteres til åpen, gratis visning av Letters på Cinemateket kl 13.00.
Visninger av Letters og Adjø Montebello på Cinemateket i uke 16:
Torsdag 19. april kl 20.00 Letters
Fredag 20. april kl 13.00 Letters (gratisvisning med regissørbesøk)
Fredag 20. april kl 19.30 Adjø Montebello
Lørdag 21. april kl 16.00 Adjø Montebello (med regissørbesøk)
Søndag 22. april kl 18.00 Adjø Montebello
Billetter til alle Cinematekets visninger: cinematekettrondheim.ticketco.events
Del på Facebook Del på Twitter