Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Filmen, kunsten og livet! – første bransjesamling 2018  AktueltFilmen, kunsten og livet! – første bransjesamling 2018  


Filmen, kunsten og livet! –
første bransjesamling 2018  


Publisert 5. januar 2018

FRIST 10. januar 2018

Midtnorsk Filmsenter og Yngve Zakarias i samarbeide med Trondheim Kunstmuseum inviterer filmbransjen til utstillingen A+K på Trondheim kunstmuseum.

 

Midtnorsk Filmsenter vil i tiden fremover bidra til å gi inspirasjon til våre filmskapere gjennom møter og dialog med kunsten i noen av samtidens andre medier. Dette er det første møtet av flere tiltenkte mellom film og kunst. Yngve Zakarias vil følge deg gjennom sin utstilling i åpen dialog.

Når: Onsdag 10.januar kl 18:30

Hvor: Trondheim Kunstmuseum klokken 18:30, samtale på Cafe Ni Muser fra 20.00.

Møt opp!

«Utstillingen A+K er først og fremst en fortelling i bilder. På veggene er det 48 bilder 70×100 cm i forskjellige bildemedier. Strukturen er som et storyboard og handler i bunn og grunn om oppveksten i atelierene til mine foreldre. Men det er ingen begynnelse eller slutt. Temaene kan leses forlengs eller baklengs eller hvordan man vil. Direktør Johan Børjesson spurte meg tidlig om ideen var metakunst (kanskje det ville passe best på Vitenskapsmuseet?). Men jeg tenker at film og kino er kunstgrener som byr på skifter mellom frames og i grunnen skaper rom og bevegelse, samme ting som mor og far alltid var opptatt av. Det at en skulptur som står stille kan ha noe med filmmediet å gjøre synes jeg er fantastisk spennende. En forstørrelse fra mitt super8-opptak viser far som jobber med skulturen «Skapende hender” i gips (1970) til Brundalen Yrkesskole, nå Charlottenlund Videregående. A+K er også et filmprosjekt!»

– Yngve Zakarias 2018

Del på Facebook Del på Twitter