Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

Fagdager og sommerfest i mai!AktueltFagdager og sommerfest i mai!


Fagdager og
sommerfest i mai!


Publisert 9. mai 2018

FRIST 29. mai 2018

Søknadsskriving i forbindelse med filmproduksjon innebærer ofte mange spørsmål og ubesvarte problemstillinger. Hvordan kan du målrettet bygge et bærekraftig filmproduksjonsselskap, og hvordan kan du jobbe for å få mest mulig ut av de midlene du har til rådighet? Hvordan skal du lykkes best med dine filmprosjekt? Dette vil vi sette fokus på under våre to fagdager i mai, hvor vi forteller deg mer om hvordan filmkonsulent og produksjonsrådgiver jobber sammen for å vurdere søknadene som kommer inn.

For: Produsenter, regissører, manusforfattere, filmarbeidere ( Studenter som er ferdig med filmutdanningen denne våren er velkommen)

Sted: Cinemateket i Trondheim

Dato: mandag 28. – tirsdag 29. mai

 

Slik vurderes søknadene

Vår filmkonsulent KrisStine Ann Skaret vil fortelle om hvordan hun har vurdert søknadene i sin første runde som søknadsbehandler for Midtnorsk Filmsenter.

Stine er tidligere konsulent hos NFI og vil også snakke litt om sine erfaringer derfra – fra forventningene til en utviklingssøknad og veien fram mot fullfinansiering.

Vi vil vise eksempler på piloter og være veldig åpne for spørsmål.

Stine vil også holde en-til-en møter med prosjekter som har mottatt utviklings- eller produksjonstilskudd og ønsker å snakke om utforinger og muligheter videre. Ta kontakt med Elin Kristensen for å avtale et møte. Det er begrensede plasser, fristen for å melde seg på er 14. mai.

 

Slik kan du lykkes

Henrik Underbjerg har produsert 35 fiksjons- og dokumentarfilmer i sin region i Danmark. Han er tilgjengelig for en-til-en samtaler med produsenter og filmskapere, og kan dele sine erfaringer med å lage spillefilm eller gi råd om hvordan du bygger et produksjonsselskap med et regionalt utgangspunkt.

Henrik har også produsert den lange fiksjonsfilmen DANMARK. Om denne sier han:

» I provinsen sker der ikke en skid. Og dog. Noget må der da ske? Hvad med os? Hvordan overlever vi provinsen? Vi drømmer om at flytte væk. En anden by, et andet land. Vi vil til Berlin, vi vil til København, vi vil væk. Så dumper der pludselig en pige ind ad døren. Hende har man glemt alt om. Hun siger, hun er gravid, hun logger sig på éns liv. En irriterende lille motherfucker. Så er det der, man står med hænderne i skidtet, håbløsheden og den følgende apati. Så tager man den derfra.»

og

» Første gang pressen skrev om spillefilmen DANMARK ble den nævnt som filmen med den absolut dårligste titel – og den dårlige modtagelse var kendetegnende for hele produktionsprocessen, hvor afslag fulgte afslag.

Nærmest uden budget lykkedes det alligevel den debuterende regissør at få filmen færdig – og mod alle ods fik den international premiere i konkurrence på Berlinalen 2018″

Vi er så heldige å få se filmen på Cinemateket med besøk av både regissøren og produsenten.

 

Timeplan mandag 28.mai

11.30- 12.00 Mingel og kaffe

12.00- 14.00 Filmkonsulent KriStine Ann Skaret snakker om søknadsvurdering og deler erfaringer fra sin tid som konsulent ved NFI.

14.15- 15.45 Filmen Danmark ( 90min)

15.45- 17.00 Hvordan lykkes? Samtale og QA med de danske filmskaperne, regissør Kasper Rune Larsen og produsent Henrik Underbjerg.

De som vil kan etter dette gå i følge til Café Løkka og spise litt før den uformelle og trivelige sommerfesten til Midtnorsk Filmsenter som starter der klokken 18.00!

18.00 Sommerfest på Café Løkka, Solsiden

Timeplan tirsdag 29.mai

10.00 til 15.00 Indivduelle møter med filmkonsulenten

Husk å sende mail til elin@midtnorskfilm.no innen 14. mai for å melde deg på.

 

Del på Facebook Del på Twitter