Bransjeregisteret →

Støtter film i Midt-Norge


Investeringsfond for film og spill


Find the locations, contacts and service you need to shoot your film in our region.

11 trønderske prosjekt får 2,4 millioner kronerAktuelt11 trønderske prosjekt får 2,4 millioner kroner


11 trønderske prosjekt får
2,4 millioner kroner


Publisert 11. april 2018

11 trønderske filmprosjekter får til sammen nesten 2,4 millioner kroner i støtte fra Midtnorsk Filmsenter denne våren. Tre dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte og seks filmprosjekter får utviklingsstøtte.

 

Sterke fiksjonssamarbeid

Spætt Film AS og Helmet Films & Visual Effects AS mottar produksjonsstøtte på henholdsvis 400 000 NOK og 370 000 NOK til to sterkt visuelle kortfilmer under vårens tildeling. Regissør Vegard Dahle fra Spætt Film skal samarbeide med regissør Line Klungseth Johansen fra Helmet om kortfilmen Penthouse, et kammerspill skrevet av Dahle hvor to menns relasjon settes under press i et post-apokalyptisk univers. Vegard Dahle er en ung og relativt ny regissør i regionen, mens Line Klungseth Johansen (fylkeskunstner i Sør-Trøndelag 2017) har flere prisvinnende kortfilmproduksjoner bak seg.

Klungseth Johansen har også i samarbeid med den dyktige fotografen Øystein Moe fått støtte til kortfilmen Time, en visuell og eksperimentell dansefilm hvor følelser formidles i bilder og bevegelse mellom fortid og framtid. Klungseth Johansen og Moe var også blant vinnerne av spillefilmkonkurransen Vårstigen under Kosmorama Filmfestival, hvor de vant 750 000 NOK til utvikling av spillefilmen Grimsby.

 

 

Ekkofilm med ny historisk dokumentarfilm

Ekkofilm AS med produsent Kristian Karlsen mottar 450 000 NOK i produksjonsstøtte til Armfeldts dødsmarsj under vårens tildeling fra Midtnorsk Filmsenter. Ekkofilm tar utgangspunkt i en kjent og dramatisk historisk hendelse fra regionen, når de gjenforteller og rekonstruerer Armfeldts dødsmarsj på film. Dette er en form Ekkofilm har markert seg som solide leverandører av, blant annet gjennom produksjoner som dokumentarserien Alliert og alene og dokumentarfilmen Mysteriet Holst. De er også i utvikling av den store dokumentarserien I Olavs Fotspor med Kristoffer Hivju. Regissør Sondre Hallvardson Bjørgum vil med Armfeldts dødsmarsj kombinere dokumentariske nåtidsopptak og dramatiske iscenesettelser av de faktiske hendelsene. Skuespiller og forteller Paul Ottar Haga, som også spiller Armfeldt i teaterstykket om ham (utendørsspelet Elden), følger Armfeldts fotspor over fjellet fra Sverige.

 

 

Internasjonale co-produksjoner

Det nystiftede selskapet UPNORTH FILM AS har fått tildelt produksjonsstøtte til to ulike internasjonale dokumentariske samproduksjoner gjennom sitt Orkanger-kontor. Produsent Christian Falch har lang erfaring fra co-produksjoner gjennom sitt forrige selskap Gammaglimt AS samt Faction Film, hvor han blant annet har produsert dokumentarfilmene Hatets Vugge og Opprørske Oldemødre. Med The Mercedes Principle og With Love inngår Falch viktige internasjonale samarbeid med sterke prisbelønte filmskapere utenfor Norge, og sikrer både internasjonale kontakter til bransjen og finansieringsmidler til regionen. Begge produksjonene involverer lyd og musikk fra Trøndelag, med blant annet komponist Ola Kvernberg og lyddesign fra Ambolt Audio.

 

 

VR-prosjekt for barn

For første gang har Midtnorsk Filmsenter tildelt støtte til utvikling av et VR-prosjekt gjennom produksjonen The Nine Daughters of Ran som mottar 150 000 NOK i utviklingsstøtte. Regissør og prosjekteier Lina Reinsbakken har tidligere laget VR-kortfilmen The Little Thought som ble vist på flere internasjonale VR-arenaer og skapte interesse fra flere store distribusjonskanaler. Reinsbakken er godt i gang med det visuelle materialet og har store ambisjoner om internasjonal rekkevidde for produksjonen, en eventyrserie som skal forklare barn og unge fra 12 år og oppover hvordan hjernen fungerer.

 

 

FAKTA

Midtnorsk Filmsenter mottok 38 søknader fra 25 ulike søkere til vårens søknadsrunde. Det ble søkt om tilsammen 8,8 millioner kroner til prosjekter med et samlet totalbudsjett på 25,3 millioner kroner. 11 prosjekter ble innvilget et samlet tilskudd på nesten 2,4 millioner kroner. Samlet totalbudsjett for de 11 prosjektene som får tildelt støtte er på 8,7 millioner kroner. Tre dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte, mens fire dokumentarfilmprosjekt og to kortfilmprosjekt får utviklingsstøtte. Filmkonsulent ved vårens tildelinger er KriStine Ann Skaret, og tilskuddene ble vedtatt av styret i Midtnorsk Filmsenter tirsdag 10. april.

 

PRODUKSJONSTILSKUDD

 

Time

Kortfilmen Time utforsker hvordan intrapersonlige konflikter relatert til tiden. Fortid, nåtid og fremtid kommer til uttrykk gjennom kroppsspråk og bevegelse

 

Produsent: Helmet Films & Visual Effects AS v/Line Klungseth Johansen

Regi: Line Klungseth Johansen

Manusforfatter: Øystein Moe og Line Klungseth Johansen

Totalbudsjett: 462.810 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 370.810 NOK

 

Penthouse

To bestevenner i en oversvømt boligblokk krangler om hvorvidt de er i ferd med å drukne eller ikke. Kortfilm.

 

Produsent: Spætt Film AS v/Håvard Wettland Gossé

Regi: Vegard Dahle og Line Klungseth Johansen

Manusforfatter: Vegard Dahle

Totalbudsjett: 1.343.032 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 400.000 NOK

 

 

 

Armfeldts Dødsmarsj

Hva skjedde egentlig da 3000 svenske invasjonssoldater frøs ihjel i den trønderske fjellheimen? Denne dokumentarfilmen er historien om Armfeldts dødsmarsj i 1718, som markerte slutten på den store nordiske krigen.

 

Produsent: Ekkofilm AS v/ Kristian Karlsen

Regi: Sondre Hallvardson Bjørgum

Manusforfatter: Sondre Hallvardson Bjørgum

Totalbudsjett: 3.750.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 450.000 NOK

 

 

The Mercedes Principle

I denne dokumentarfilmen møter vi tre unge russiske kvinner på samme oppdrag – de leter etter en mann, som kan sikre de sosial status og økonomisk sikkert liv.

 

Produsent: Sigrid Dyekjær

Samprodusent: UPNORTH FILM Orkanger v/Christian Falch

Regi: Alina Rudbutsjaya

Manusforfatter: Alina Rudbutsjaya

Komponist: Ola Kvernberg

Totalbudsjett samproduksjonsdel: 515.000 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 150.000 NOK

 

 

With Love

Denne dokumentarfilmen er en film om kjærlighet og svik, spioner og leiemordere og lengselen etter en bror som sitter fengslet i ødemarken, kjent som «The place of no Return».

 

Produsent: Ove Rishøj Jensen

Norsk samprodusent: UPNORTH FILM Orkanger v/ Christian Falch

Regi: Magnus Gertten

Lyddesign: Ambolt Audio v/ Audun Kvitland Røstad

Totalbudsjett samproduksjonsdel: 644.500 NOK

Innvilget produksjonstilskudd: 150.000 NOK

 

 

UTVIKLINGSTILSKUDD

Vår alles Kirsten Heiberg

Skuespilleren Agnes skal spille en av svart-hvitt-filmens store, norske stjerner: Kirsten Heiberg, som gjorde karriere i Tyskland fra 1937 -1945. Hun spør seg: Kan man spille i Goebbels´ filmer uten å tro på budskapet, og går det et skille mellom rolle og karakter? Og hva med Agnes, hvilke dilemmaer stilles hun selv overfor som skuespiller – anno 2018?

 

Produsent: UPNORTH FILM Orkanger v/ Christian Falch

Regi: Elsa Kvamme

Manusforfatter: Bjørn-Erik Hanssen

Totalbudsjett: 676.400 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 120.000 NOK

Grønn Strek

Grønn strek er en dokumentarisk kunstfilm som tematiserer forholdet mellom jordvern og byutvikling i Trondheim kommune. Filmen vil følge to politikere i deres daglige arbeid som heltidspolitikere og gir et innblikk i lokale demokratiske prosesser. Det er et kammerspill som utspiller seg i bystyresalen, på kontorer, i trapperom og korridorer på Trondheim Rådhus.

Produsent: Sissel Mutale Bergh

Regi: Bodil Furu

Totalbudsjett: 321.200 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

Brannen i Bergsligate

En kort dokumentar om brannen i Bergsligata 5 i 1979, som handler om hvordan regissørens mor, på dramatisk vis, reddet livene til mor og datter, og om de ulike skjebnene til de andre beboerne i samme oppgang.

Produsent: Fenris Film AS v/Aslaug Holm og Tore Buvarp

Regi: Helen Komini Knudsen

Manusforfatter: Helen Komini Knudsen

Totalbudsjett: 244.616 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 200.000 NOK

Off the Grid

Off the Grid er en kort dokumentarisk hyllest til de som tør å frigjøre seg fra eiendom, karriere og plikter for få tid til å konsentrere seg om å leve.

Produsent: Spætt Film AS v/Håvard Wettland Gossé

Regi: Vegard Dahle

Manusforfatter: Vegard Dahle

Totalbudsjett: 145.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 115.000 NOK

The Nine Daugthers of Ran

The Nine Daughters of Ran er første episode av Virtual Reality-serien “The little Grey that matters”, en interaktiv eventyrserie som skal forklare barn og unge fra 12 år og oppover, hvordan hjernen fungerer.

Produsent: Norn Studio v/ Lina Reinsbakken

Regi: Lina Reinsbakken

Manusforfatter: Lina Reinsbakken

Totalbudsjett: 420.000 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 150.000 NOK

Om å elske noen

En serie på tre kortfilmer. Filmene henger sammen tematisk, og har samme hovedperson. Hovedpersonen er en kvinne som bevisst velger å innlede tilsynelatende destruktive forhold. Både profesjonelle, romantiske og erotiske. Selv om forholdene ikke er bra for henne, er de likevel med på å oppfylle et behov.

 

Produsent: Bente Maalen

Regi: Helen Komini Knudsen, Elisabeth Mathesson, Mali Finborud Nøren

Manusforfatter: Natasha Alijeva

Totalbudsjett: 176.100 NOK

Innvilget utviklingstilskudd: 110.000 NOK

Del på Facebook Del på Twitter